
În primul rând, ai nevoie de o „bază” cu care să începi iar whisky-ul este, prin definiție, o băutură alcoolică pe bază de cereale. Așa că poți începe cu porumb, secară, grâu sau orz sau cu un amestec de cereale, scrie academiabarbatilor.ro.
Să presupunem că utilizezi porumb. Vei avea nevoie de circa 4,5 kilograme pentru a avea la final 19-20 de litri de whisky. Va trebui să-l coci la o temperatură ridicată, pentru a expune zahărul, în apă. Cel mai bine e să faci rost de un kit de producere a berii pe care să-l folosești în fază inițială pe post de kit de distilerie. După ce s-a copt porumbul și îl zdrobești folosind un făcăleț, e momentul să folosești drojdia. Majoritatea kit-urilor de producere a berii au inclus un recipient în care se creează condițiile propice pentru fermentarea alcoolului. Aceasta se produce într-un interval de câteva zile, timp în care pre-whisky-ul tău se va schimba.
Gustul lichidului va trece de la dulceața aproape grețoasă a terciului la ceva relativ acru. Acesta e primul semn că zahărul se transformă în alcool. Absența zahărului înseamnă că drojdia și-a făcut treaba. Pe scară largă, asta durează câteva zile, dar pentru producția individuală, fără a dispune de un management exact al temperaturii, s-ar putea să dureze mai mult. Probabil nu e necesar să duci procesul de fermentație la mai mult de o săptămână.
Vezi și: Cum faci țuică din flori de salcâm. Rețeta explicată pas cu pas
Atenție! Pericol de explozii
Acum, va trebui să muți terciul într-un distilator. Va trebui să fii extrem de sigur că nu există scurgeri în distilator. De îndată ce se produc vaporii de alcool, există pericolul producerii de explozii. Odată ce terciul se distilează în siguranță, nu trebuie decât să aștepți, asigurându-te că procesul se desfășoară la 80 grade Celsius. La această temperatură, alcoolul din terci se va converti în vapori și apoi se va transforma într-un „distilat rafinat”, cu ajutorul unui condensator, care ar trebui să conțină apă rece ce circulă continuu în interiorul său. Noul lichid se va scurge într-un container nou.
Aruncă primii 100 ml colectați din distilator. Va trebui ca băutura obținută să fie maturată într-un butoi mic pentru ca băutura să aibă un contact total cu acesta. Poți lăsa licoarea în butoi oricât de mult timp dorești.
Vezi și: Cei mai buni struguri pentru vinul roșu. Top 3 soiuri
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Ea este Camelia, tânăra din Focșani găsită moartă într-o maşină. Era mamă a trei copii. Soțul femeii: Trebuia să fiu eu în locul tău - Foto
- Răzvan Pascu recunoaște tot după ce ”savanta” Olivia Steer a mărturisit că prietenii săi au luat enteroviroză de la dârele albe lăsate de avion
- Nouă decizie în cazul lui Călin Donca, după ce omul de afaceri a depus contestație pentru a fi lăsat în libertate
- HOROSCOP: Ce aduce Luna Plină în Berbec, din 29 septembrie. Cei mai afectați: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn
- Alex Velea, adus la Jilava. Cum a ajuns artistul în spatele gratiilor
- Yalanci Tavuk Göğsü, prăjitura turcească pe care nu o poți refuza. Iată rețeta
- Consumul de pește poate ajuta la sănătatea inimii. Care sunt cei mai buni pești, potrivit Harvard
- Un câine a fost ajutat de crocodili să iasă dintr-o mlaștină. Imaginile sunt de necrezut (VIDEO)
- Horoscop 26 septembrie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care ar trebui să facă economii. Buzunarul va fi afectat!
- Bulgaria trece la Euro în 2025. Când intră şi România? Adrian Negrescu spune ce rol joacă măsurile fiscale adoptate de Guvernul Ciolacu