Cum poți descoperi camerele video ascunse în camerele de hotel și proprietățile private de cazare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Unele camere de hotel pot ascunde camere video amplasate de proprietari. 

Numărul de camere spion ascunse a crescut din cauza accesibilității în creștere și prețurilor infime ale acestor camere, combinate cu capacitatea tot mai mare a publicului de a le detecta, a declarat Kenneth Bombace, CEO al companiei de informații Global Threat Solutions.

Experții împărtășesc metode simple pentru a localiza camerele spion ascunse în camerele de hotel și proprietățile de închiriat.

Caută orice este ieșit din comun

Când căutați camere ascunse, începeți cu zone precum băile și dormitoarele, a spus Bombace. Gazdele Airbnb au voie să aibă camere în case, dar trebuie să informeze oaspeții și camerele nu trebuie să fie amplasate în spații private, a spus el.

Aproape toate camerele ascunse sunt ascunse în dispozitive de uz casnic, cum ar fi lumini, termostate și radio-uri cu ceas conectate, a spus Bombace.

”Uită-te și vezi dacă ceva pare a fi ieșit din comun și apoi inspectează-l mai atent”, a spus el.

Majoritatea camerelor de spionaj sunt conectate la o sursă electrică sau un dispozitiv electronic, a adăugat Bombace. El a spus că primul lucru pe care îl face într-un dormitor este să deconecteze radiourile cu ceas și să le pună într-un sertar. Chiar și camerele bine ascunse vor avea o cantitate mică de sticlă reflectorizantă din obiectiv, a spus Bombace.

”Dacă folosești lanterne și le îndrepți spre ceva despre care crezi că ar putea ascunde o cameră, vei vedea o reflexie acolo, ceea ce este o modalitate destul de bună de a detecta dacă există o cameră”, a spus Michael O'Rourke, CEO al firmei de securitate Advanced Operational Concepts.

Verifică rețelele de Wi-fi disponibile

O cameră ascunsă trebuie să fie conectată la o rețea Wi-Fi locală pentru a fi vizualizată de la distanță, a spus Bombace. Aplicațiile de scanare Wi-Fi precum Fing pot identifica dispozitivele din rețea care sunt camere, a spus el. Cei care ascund camerele ar putea folosi o rețea Wi-Fi separată pentru a reda filmări video în direct, dar aplicațiile de scanare Wi-Fi pot detecta, de asemenea, câte rețele sunt într-o reședință, a spus Bombace.

”Următorul lucru pe care îl puteți face este să căutați dispozitive care își transmit propriul nume de rețea”, a spus el.

Cumpără un detector de cameră spion

Dacă toate celelalte metode nu reușesc, detectoarele de camere spion pot scana frecvențele radio conectate la camerele ascunse. Acestea pot fi cumpărate cu ușurință online. Această metodă funcționează numai dacă camera ascunsă transmite date.

”Atât de mulți dintre dispozitive au acum carduri SD care stochează doar date pentru a fi recuperate după ce cineva pleacă”, a spus O’Rourke. ”Acestea sunt mult mai greu de detectat.”

Bombace a adăugat că, deși este posibil să cumpărați un scaner cu frecvență radio, cele mai ieftine probabil nu sunt atât de bune.

Bătaie pe șezlonguri, în Tenerife

Bătălia pentru șezlonguri este o scenă care se desfășoară în jurul piscinelor hotelurilor în fiecare vară, scrie The Sun. Acum turiștii din Tenerife au fost filmați în timp ce stăteau la coadă cu prosoapele pentru a încerca să își păstreze cele mai bune locuri din jurul piscinei.

Într-un videoclip de pe TikTok, oaspeții hotelului sunt văzuți așteptând momentul în care piscina este deschisă înainte de a-și arunca prosoapele pe șezlonguri. Între timp, oricine a adormit probabil că va pierde confortul din jurul piscinei pentru o zi. Peste patru milioane de oameni au văzut deja videoclipul, dar publicul a fost împiedicat să-și spună părerea despre acest haos, comentariile fiind oprite.

Cu toate acestea, alte videoclipuri au surprins scene similare în această vară. O altă filmare îi arată pe turiști în timp ce se ciocnesc la ora 6 dimineața pentru a rezerva cu prosopul cele mai bune șezlonguri. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel