Cum poți avea succes ca producător de muzică în 2021
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
În calitate de producător muzical, cel mai mare vis este să poți intra în totalitate în industrie și să îți urmărești pe deplin pasiunea. Pentru a transforma acest vis în realitate, este important să știi că există multe căi de dezvoltare și fluxuri de venituri. 

Când ești pasionat de ceva, ar trebui să îți dezvolți capacitatea de a învăța cum să transformi pasiunea într-un job cu normă întreagă. Și lucrurile stau la fel și pentru producătorii de muzică. Aceasta este datoria ta. Marca ta reprezintă capitalul tău. Brandul tău ca producător de muzică este cel care comunică mesajul pe care vrei să îl transmiți și ceea ce atrage fanii și utilizatorii. Ca ființă umană, ești unic și acest aspect ar trebui să se traducă în brand-ul pe care îl deții pentru a te diferenția de masă. Așadar, fii gata să îți păstrezi răbdarea și să rămâi consecvent. Aceasta este cheia construirii unei cariere durabile și a unui proces de producției de muzică eficient.

Cu fiecare piesă pe care o lansezi, asigură-te că aceasta va fi distribuită pe toate platformele majore. Deoarece playlist-urile au devenit o metodă de promovare la mare căutare, ai posibilitatea să trimiți mai departe propriile ritmuri, pentru a apărea în playlist-urile editoriale de la Spotify, de exemplu. Platforme ca aceasta sunt foarte utile pentru cei care încearcă să facă muzică, menținând în același timp un loc de muncă cu normă întreagă, ceea ce este destul de dificil. Aflat în această situație, nu vrei altceva decât să investești timp în pasiunea ta pentru muzică, dar circumstanțele te pot împiedica. Cheia este să găsești mai mult timp pentru această pasiune creativă și să crești șansele generale de succes în industria muzicală. Te poți inspira din parcursul urmat de cei care au ajuns în punctul în care și-au dorit. Krane este un producător cu o carieră de succes, care a intrat pentru prima dată în producție în timp ce lucra cu normă întreagă în domeniul design-ului. În aproximativ 2 ani, a lansat muzică și a realizat primele înregistrări importante și, nu după mult timp, a plonjat în producția muzicii cu normă întreagă. O situație fericită este când ai suficient timp pentru producția de muzică și, de asemenea, pentru o altă pasiune din viața ta, cum este cazul lui Thomas Hayward, un jucător profesionist de poker, care activează, de asemenea, ca producător de muzică part-time și chiar și-a lansat propria pagină Spotify. De-a lungul timpului a studiat o serie de subiecte, de la animație la concerte muzicale.

Ca producător de muzică tânăr sau experimentat, folosirea uneia dintre platformele de top pentru a vinde piese și pentru a le licenția este o opțiune excelentă pentru a câștiga venituri. Îți permite să te lansezi pe piață, percepând totodată prețuri accesibile pentru artiștii în devenire. De asemenea, nu îți sunt încălcate drepturile asupra propriilor creații și ai posibilitatea de a dezvolta relații cu alți producători de breaslă.

În prezent, producătorii de muzică pot vinde kit-uri, bucle melodice, efecte sonore etc. Orice sunete unice pe care le creezi pot fi partajate lumii și cu un profit semnificativ. Unele dintre cele mai bune platforme în acest sens ar fi Sellfy sau Splice, care se ocupă cu adevărat de realizarea de venituri din vânzarea sunetelor originale și autentice. În cazul în care creezi pachete de bucle melodice, te poți gândi, de asemenea, să încorporezi acordul că vei colecta un procent din redevențele de publicare. Astfel procedează mulți dintre producătorii de top care vând sunete în aceste zile.

2. -imagine fara descriere- (succes-producator-muzica-2021_90642600.jpg)

Pe lângă instrumentele și mediile necesare pentru a-ți atinge obiectivele legate de muzică, ai nevoie și de anumite abilități, pentru a atinge un nivel competent de producție.

Înainte de toate, fii aventuros. Progresul și îmbunătățirea ca muzician vor veni în timp dacă practici în mod continuu. Cu toate acestea, există o parte importantă a dezvoltării unui artist care este rareori menționată. Aceasta este disponibilitatea sa de a se aventura în necunoscut, care funcționează precum un indicator puternic al succesului și al capacității de dezvoltare. Ca să ieși din zona de confort, încearcă instrumente noi. A avea instrumentele de bază cu care ești deja familiarizat înseamnă că poți transpune ideile muzicale în cântece reale. Pentru a încerca altceva, poți achiziționa echipamente uzate online. Există o mulțime de oameni care doresc să scape de instrumentele lor vechi, așa că nu trebuie să îți cheltuiești toate economiile. O altă metodă aventurieră este să experimentezi plugin-uri noi și neobișnuite. Acestea te pot ajuta să descoperi un sunet nou, capabil chiar să îți revoluționeze proiectul la care lucrezi.

Capacitatea de organizare este probabil cea mai ignorată abilitate pentru producătorii de muzică. Fiind organizat, vei putea să îți transferi ideile în DAW cât mai repede posibil și vei avea libertatea de a te concentra asupra procesului de creație. Începe prin a-ți organiza sample-urile. Deși este vorba despre un proces destul de plictisitor și care consumă mult timp, trebuie să fie făcut la un moment dat. Alocă-ți timp pentru aranjarea după tipul de sunet și după caracteristicile sonore specifice. Cu cât ești mai detaliat în această activitate, cu atât mai repede vei putea să dai viață ideilor. Mai apoi, mai este și organizarea plugin-urilor, la fel de esențială pentru fluxul de lucru. Scopul tău principal este să te concentrezi pe scrierea celei mai bune muzici posibile, iar a fi nevoit să cauți printre toate plugin-urile, în timp ce te afli în mijlocul creării unei linii melodice, îți poate ucide creativitatea.

Într-un fel sau altul, toți muzicienii de succes au urechi antrenate, adică au capacitatea de a distinge între intervale specifice, note și acorduri, dar și de a înțelege ce sunete funcționează bine împreună într-o melodie. Dacă nu reușești să asociezi pasaje muzicale, texturi și timbre de sunete într-un mod clar și muzical, atunci muzica ta are șanse foarte mici să reușească. Prin antrenament, poți dezvolta o înțelegere mai intuitivă a ceea ce auzi exact într-un cântec, iar acest lucru te va ajuta să construiești multe pasaje muzicale convingătoare. Poți face teste online, care să te ajute să evoluezi treptat și într-un mod cât mai eficient. Luarea de notițe despre melodiile preferate te va ajuta să înțelegi ce elemente merg împreună și de ce. Scrie ce instrumente sunt folosite, ce caracteristici sonore are fiecare sunet, cum sunt aranjate, cum sunt mixate sau orice remarci despre melodie.

Cea din urmă abilitate menționată, dar cea dintâi de ținut minte și de deprins, este răbdarea. Dacă nu ai răbdare cu muzica și cariera ta muzicală, îți va fi greu să îți atingi obiectivele. Orice interviuri cu artiști de succes vei citi, vei vedea că aceștia au depus ani și ani de muncă grea pentru a ajunge acolo unde sunt, chiar dacă pare că au avut succes peste noapte. Răbdarea vine la pachet cu multă muncă, dar și cu pauze. Dacă lucrezi prea mult și din greu, randamentul tău se va afla în scădere. Oferă-ți o pauză din când în când, urechilor și minții. După cum bine știi, Roma nu a fost construită într-o zi și nici o carieră muzicală de succes nu va fi construită în 24 de ore.

Stabilește-ți obiective pe termen scurt și pe termen lung. Acestea te vor ajuta să treci peste momentele dificile din carieră. Obiectivele pe termen scurt îți vor oferi motivația necesară pentru a continua spre obiectivele pe termen lung, deoarece acestea vor fi realizate mai frecvent. Obiectivele pe termen lung te vor ajuta să te asiguri că te afli pe drumul cel bun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel