Cum poate Iohannis să dea lovitura și să încheie criza după ce USR-PLUS a propus-o pe Ioana Mihăilă ministru la Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
USR-PLUS o susține pe Ioana Mihăilă (PLUS) pentru funcția de ministru al Sănătății după debarcarea lui Vlad Voiculescu.
USR-PLUS o susține pe Ioana Mihăilă (PLUS) pentru funcția de ministru al Sănătății după debarcarea lui Vlad Voiculescu.
USR-PLUS o susține pe Ioana Mihăilă (PLUS) pentru funcția de ministru al Sănătății după debarcarea lui Vlad Voiculescu. Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect.

USR-PLUS o susține înverșunat pe Ioana Mihăilă, dar Klaus Iohannis este cel care trebuie să semneze numirea ei în funcție. Președintele poate refuza să facă acest pas și are destule motive: Ioana Mihăilă este din echipa lui Vlad Voiculescu și nu poți obliga premierul să lucreze cu ea. Klaus Iohannis trebuie să intervină pentru mediere, pentru calmarea situației. Așadar, ca urmare, USR-PLUS poate să găsească un om mai competent în gestionarea crizei din pandemie.

Cei de la PLUS, fie din orgoliu, fie poate din obligații față de Vlad Voiculescu sau față de sponsorii partidului, vor să-l mențină cumva pe fostul ministru la Sănătate și de aceea insistă cu numirea Ioanei Mihăilă. Dar criza nu se va rezolva așa. Tot este o sfidare față de Florin Cîțu dacă aduci un om din echipa lui Vlad Voiculescu, un om care nu a avut atribuții pe zona de vaccinare, un endocrinolog care nu are legătură cu pandemia, un medic de cabinet.

Ca urmare, Klaus Iohannis ar putea să spună că, în perioadă de criză, trebuie să vină în funcție un om cu expertiză, mai pregătit să combată pandemia, un om care să comunice foarte bine cu premierul, moment în care USR-PLUS este out. Doar așa s-ar pune punct crizei politice. Ori USR-PLUS își face treaba și lasă orgoliile, ori se duce în opoziție și dispare. Oricum, deja doi lideri USR-PLUS au plecat la AUR... Totuși, ce e USR-PLUS? Un partiduleț de 15%, nu are în spate istoria și demografia României, care nu a făcut altceva decât scandal și nu a avut decât eșecuri.

Klaus Iohannis este dator să pună stop crizei constituționale și ar putea să o facă respingând orice personaj din echipa lui Vlad Voiculescu. Iar dacă USR-PLUS nu este capabil să vină cu oameni competenți, poate să lase ministerul altui partid, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel