Data publicării:

Cum ne protejăm de arsurile solare. Dr. Ionela Manole: Ce trebuie să faci dacă ai pielea deschisă la culoare / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Dr. Ionela Manole, medic primar dermatovenerologie, a fost invitată la emisiunea Pastila de Frumusețe, de pe  DC News, DC Medical și Spectacola, unde a vorbit despre expunerea excesivă la soare și arsurile solare.  

„Partea de expunere la soare este partea cu care ne confruntăm cel mai mult pe perioada sezonului cald, care vine la pachet cu o serie de riscuri.

Evident, problema numărul unu este legată de expunerile excesive la soare și arsurile solare, în special în cazul pacienților care nu folosesc creme cu factor de protecție atunci când se expun la soare și cu atât mai mult în cazul persoanelor care au un fototip cutanat deschis, adică o piele deschisă la culoare, au ochii deschiși, păr blond, roșcat. În cazul acestor persoane riscurile sunt puțin mai mari, în cazul în care ne expunem la soare, pentru că nivelul de protecție al pielii este unul scăzut și riscurile de arsuri solare sunt destul de mari.

Evident, arsurile pot afecta pe toată lumea astfel încât întotdeauna recomandăm folosirea cremelor cu factor de protecție, în asociere cu hainele de protecție, cu șapca, pălăria, ochelarii de soare și încercăm pe cât posibil să ne ferim de razele agresive ale soarelui.

Căutăm locuri umbrite, căutăm să nu ieșim afară foarte mult, să nu ne expunem în intervalul orar de risc și în felul acesta putem să avem o oarecare convingere că  protejăm pielea noastră și ne oferim de efectele dăunătoare ale ultravioletelor.

Ultravioletele vin la pachet cu nenumărate efecte benefice, ne crește starea de bine, dobândim mai multă Vitamina D, scăpăm de anxietate, depresie, însă trebuie să luăm în calcul și riscurile asociate expunerii la soare.

Pe lângă această  arsură solară probleme mai pot prezenta și persoanele care se confruntă cu acnee. Pe perioada verii unele persoane sunt favorizate de expunerea la soare în ceea ce privește acneea, dar există situații în care expunerea excesivă în asociere cu machiajul, cu poluarea de afară, cu transpirația excesivă pot determina anumite pusee de acnee. Aici nu discutăm doar despre adolescenți care se confruntă mai frecvent cu acneea, ci și despre persoane adulte.”, a spus Dr. Ionela Manole.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel