Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Cum l-a determinat profesorul Silviu Constantinoiu pe ministrul Sănătății să nu transforme un spital în modul Covid-19

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Silviu Constantinoiu, medic chirurg, a relatat o discuție cu ministrul Sănătății.

Alegeri prezidentiale 2024

Profesorul Silviu Constantinoiu a vorbit despre momentul în care ministrul Sănătății a vrut să transforme Spitalul Clinic „Sf. Maria“ în spital modul Covid-19:

„Ceea ce e interesant este că ne-a vizitat ministrul Sănătății în timpul pandemiei și a vrut să ne ia foarte multe paturi, aproape să ne transforme în spital modul Covid-19. Atunci mi-am luat inima în dinți și i-am spus o treabă pe care, până la urmă, el a apreciat-o: Domnule, noi nu suntem un spital cu un număr foarte mare de paturi. Avem vreo 300 de paturi. De fapt, calitatea acestui spital nu stă în numărul de paturi, ci în medicii și intervențiile care se fac în acest spital. Este un spital unde se face chirurgie esofagiană, chirurgie toracică, se face transplant hepatic. Păi dacă terminăm și cu treaba asta, ce fac acești bolnavi? Și așa săracii au zis Doamne ajută că în sfârșit în România se poate face așa ceva!

Până la urmă a înțeles, ne-a mai obligat să-i dăm vreo 4-5 paturi în plus la terapie intensivă, dar am putut să funcționăm cât de cât rezonabil spre deosebire de spitalele transformate total în modul Covid-19“, a spus, la „Academia de Sănătate“, profesorul Silviu Constantinoiu.

Youtube video image

Bilanț coronavirus, 12 iunie 2022. Dintre cei 48 de pacienți internați la ATI, 44 sunt nevaccinați

 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 168 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 103 mai puțin față de ziua anterioară.

22 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 457 cu 31 mai mult față de ziua anterioară.

De asemenea, la ATI sunt internate 48 persoane, cu 3 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 48 pacienți internați la ATI, 44 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 44 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 3 mai mult față de ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până duminică, 65.714 persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat

În intervalul 11.06.2022 (10:00) – 12.06.2022 (10:00) a fost raportat de către INSP un deces, al unei femei în vârstă de peste 80 de ani. Pacienta prezenta comorbidități și era nevaccinată.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 1.900 teste RT-PCR (754 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.146 la cerere) și 4.009 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.151.961 teste RT-PCR și 10.174.413 teste rapide antigenice.

Rafila: Succesul vaccinării anti-Covid din România a fost îndoielnic, pentru că a fost foarte multă politică

Vaccinurile împotriva infecţiei cu noul coronavirus au reprezentat cea mai spectaculoasă evoluţie din istoria medicinei, iar succesul vaccinării din ţara noastră a fost unul îndoielnic, pentru că a fost foarte multă politică şi a fost insuficient pregătită o campanie de informare şi de comunicare, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, la dezbaterea 'Geopolitica vaccinului. Realităţi internaţionale şi interese româneşti', organizată de Fundaţia Europeană Titulescu. 

El a adăugat că un mijloc de protejare a sănătăţii a ajuns un mijloc de dezbatere şi a împărţit lumea 'în două tabere'. 'Vaccinurile împotriva acestei infecţii (COVID-19 - n.r.) au reprezentat cea mai spectaculoasă, nu ştiu dacă descoperire, dar cea mai spectaculoasă evoluţie din istoria medicinei, pentru că, într-un timp extrem de scurt - avem luna martie când OMS a declarat practic pandemia cu noul coronavirus - am avut un interval de puţine luni în care s-a ajuns la autorizarea de vaccinuri care să oprească transmiterea bolii. Vă aduc aminte că cea mai frecventă întrebare era 'când credeţi că obţinem un vaccin care să oprească această pandemie?', a afirmat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, îngrijorarea societăţii era legată de protecţia sănătăţii, dar şi de traumele care începeau să se cristalizeze în România şi în multe alte ţări, între acestea fiind închiderea şcolilor, afectarea diverselor activităţi de natură economică, socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel