Data publicării:
Cum l-a ajutat Klaus Iohannis pe Victor Ponta la dezbaterile TV
Klaus Iohannis a decis să fie prezent la două dezbateri electorale cu contracandidatul Victor Ponta. Ambele, la televiziuni ostile premierului.
Candidatul ACL, în timp ce trebuia să aibă loc confruntarea de la România TV, era în platoul Realitatea TV. În următoarele două zile, Klaus Iohannis a dat curs insistențelor candidatului PSD și a mers la dezbateri. Însă, în loc să dinamizeze confruntarea electorală prin întrebări care să-l pună într-o situație dificilă pe Victor Ponta, Klaus Iohannis s-a sinucis la finalul confruntării de la Realitatea TV și, după acest eșec, nu a mai pus nicio întrebare la B1 TV. Klaus Iohannis, pe lângă faptul că nu a știut să "joace" confruntarea cu Victor Ponta, a funcționat ca un "scut" pentru premier. Dacă ar fi fost singur Victor Ponta în platou, tot timpul de emisie i-ar fi fost acordat, iar moderatorii, fiind de la televiziuni ostile, ar fi putut să-i pună întrebări delicate premierului. Despre această situație, sociologul Alfred Bulai spune că "a ieșit domnul Ponta bine și pentru că el a mers la televiziunile care-i erau clar ostile și favorabile lui Iohannis, Iohannis nu a mers la o televiziune ostilă lui și favorabilă lui Ponta. Era mai util pentru Iohannis să nu fie prezent la dezbateri pentru că nu se făcea de râs. Nu spunea perle, cel puțin marți a fost un spectacol".
Pe de altă parte, Klaus Iohannis a refuzat să fie prezent la cele două televiziuni care-i sunt contrare: România TV și Antena 3.
Sociologul Alfred Bulai explică de ce aceasta este o eroare de campanie a candidatului ACL. "Ar fi avut de câștigat Klaus Iohannis dacă mergea la Antena 3 pentru că orice ar fi făcut realizatorii de la Antena 3, nu făceau decât să-l victimizeze, pentru că o întrebare ostilă victimizează pe un personaj ca Iohannis, adică cei la Antena 3 ar fi vrut să știe cum să procedeze într-o asemenea situație pentru că poți să creezi și efectul advers. Ce s-a întâmplat cu copilul bătut la televiziunile lui Băsescu a creat exact contrareacția. Duritatea jurnaliștilor poate să acționeze și-n sensul invers. Ar fi atenuat ideea că fuge de întâlniri", a explicat sociologul, pentru DC NEWS.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News