Cum l-a ajutat IPP pe Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Greu de crezut că un sondaj în care 65% dintre români  voteaza pentru demiterea lui Traian Băsescu, l-a  ajutat de fapt pe șeful statului ! Conform studiului făcut de IPP, doar 17% dintre români îl mai susțin pe președinte și 18% nu s-ar duce la vot. Primul loc îl ocupă Crin Antonescu, care ar fi votat de 43% dintre chestionati , urmat ( și aici e cheia sondajului) de Mircea Geoană cu un procent de 32%.

Dar ce caută  Mircea Geoană  în sondaj și nu Victor Ponta ? Contrar aparențelor, Istitutul de Politici Publice este apropiat de Traian Băsescu și a încercat , pe cât posibil, să-l arate pe președinte într-o situație  mai bună decât în realitate. Geaonă este considerat un perdant. După eșecul din alegerile de anul trecut, fostul președinte al PSD  a intrat într-un con de umbră și deja se știe că nu va mai candida niciodată la prezidențiale . Ceea ce a făcut de fapt IPP este să pună numele președintelui alături de un politician care a cedat în toate confruntările cu șeful statului. Prin această manevră institutul a încercat să micșoreze pe cât posibil decalajul dintre Băsescu si ceilalți contracandidațti. Dacă Victor Ponta ar fi apărut în locul lui Geoană, atunci procentul de 17% ar fi suferit probabil diminuări semnificative !

Scăderea dramatică a lui Traian Băsescu nu poate fi însă stopată.Misiunea Insitutului pentru Politici Publice a fost însă închietă cu succes, operatiunea de reducere a daunelor electorale a reușit atât cât se putea in actualul context.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel