Cum îți poți prelungi viaţa cu 30%. Metoda este foarte simplă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pavel Danilyuk)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pavel Danilyuk)
Oricine ar vrea să-și poată prelungi viața. Există o metodă simplă care ar putea fi eficientă.

Cercetători din SUA şi Italia au efectuat experimente şi observaţii comune care au arătat că o prelungire a vieţii cu 30% este posibilă ca urmare a unei metode simple. Obiceiul care prelungeşte viaţa cu 30%, potrivit unui articol ştiinţific, pentru a creşte speranţa de viaţă, este important să mâncaţi corect şi doar alimente vegetale, scrie Healthline.

Experimentul, desfăşurat sub îndrumarea unor oameni de ştiinţă italieni şi americani, a implicat sute de voluntari, pe care oamenii de ştiinţă i-au monitorizat 12 ani. Toţi sunt rezidenţi în diferite regiuni ale lumii, ducând stiluri de viaţă diferite, scrie Rador, citând actulano.com.

Drept urmare, se dovedeşte că acei voluntari care au consumat constant mai puţin de 150 de grame de alimente vegetale au trăit cu 30% mai puţin faţă de cei care au mâncat mai multe fructe şi legume. Acest lucru se explică prin faptul că alimentele vegetale conţin polifenoli, care sunt necesari pentru organismul uman şi antioxidanţi utili pentru acesta. Datorită acestor substanţe, sistemul imunitar funcţionează eficient, iar organismul este protejat de multe boli. Aceasta, la rândul său, este o condiţie prealabilă pentru longevitate, spun oamenii de ştiinţă.

Obiceiuri vitale

Mikhail Kobrianov, medic consultant şi gastroenterolog, a declarat, într-un interviu acordat Agenţiei "Prime", că pentru a ne menţine sănătatea de-a lungul multor ani este necesar să respectăm anumite reguli. Potrivit expertului, somnul bun, activitatea fizică moderată (150-300 de minute pe săptămână), absenţa suprasolicitarii şi a oboselii la locul de muncă, lipsa fumatului şi a băuturilor alcoolice, toate acestea prelungesc cu siguranţă viaţa, relatează BGNES.

În plus, medicul a subliniat necesitatea unei alimentaţii adecvate. De exemplu, dieta zilnică ar trebui să includă fructe, legume, leguminoase, nuci şi cereale integrale. Este bine să reduceţi la minimum consumul de zahăr şi grăsimi saturate: zahăr - până la 10% din totalul aportului de 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel