Cum îți dai seama dacă peștele e proaspăt. Medicul Marinescu avertizează cu privire la riscurile pentru sănătate: Trebuie să fim atenți, dă infecții digestive
Peștele poate provoca probleme de sănătate grave. Medicul Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă.
Peștele și crustaceele sunt alimente sănătoase. Acestea sunt bogate în proteine și au un conținut scăzut de grăsimi saturate. Ei au substanțe nutritive care sunt importante pentru buna creștere și dezvoltare.
Studiile arată că acizii grași omega-3 din pește pot reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Mulți medici sugerează să mănâncă pește de două ori pe săptămână pentru a preveni bolile de inimă.
Peștele, riscuri pentru sănătate
Dar, trebuie să fim atenți la ce fel de pește consumăm.
Peștele și crustaceele pot, de asemenea, să stocheze contaminanți din apă sau din alimentele pe care le consumă. Acești contaminanți pot ajunge la niveluri care pot fiharmful pentru persoanele care mănâncă pește sau crustacee.
Medicul infecționist, Adrian Marinescu a declarat în exclusivitate pentru DC Medical, care sunt riscurile la care ne supunem dacă consumăm pește nu tocmai proaspăt.
”În primul rând ar trebui să fie atenți să nu fie făcute excese alimentare. În cazul peștelui trebuie să fim atenți la reacțiile alergice, de regulă toxinfecțile alimentare. Peștele poate să poate da aceste infecții digestive.
Mai mult, trebuie să se păstreze igiena în locurile de unde achiziționăm peștele sau restaurantele unde îl consumăm. Trebuie doar să fim atenți pentru că nu este o grijă în plus la pește față de alte alimente”, a declarat medicul Adrian Marinescu, în exclusivitate pentru DC Medical.
Peștele și contaminanții
Mercurul este un element natural. Se răspândește în mediu prin procese naturale și activități umane. Mercurul este eliberat în aer atunci când rocile se erodează, solurile se descompun, iar vulcanii erup. Cu toate acestea, 70% din totalul emisiilor anuale de mercur către mediu provin din activități umane.
Cele mai multe emisii de mercur în aer se întâmplă atunci când oamenii ard combustibili fosili sau incinerează deșeuri solide.
Consumul de pește care conține mercur metilic poate deteriora creierul și alte părți ale sistemului nervos. Cel mai mare risc pentru sănătate cauzat de mercurul metilic poate fi pentru un copil nenăscut. Copilul nenăscut are un risc mai mare de deteriorare ireversibilă a sistemului de mercur.
Bebelușii nenăscuți, sugarii și copiii sunt mai sensibili la mercurul metil decât adulții. Acest lucru este din cauza faptului că creierul și alte părți ale sistemului tenervous nu sunt complet dezvoltate, notează Texas Health and Human Service.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News