Cum îi facem pe copii să poarte măști. Sfaturi esențiale
Data publicării:
Autor: Raluca Tindeche
WhatsApp
Oamenii poartă acum măști pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. Poate mulți părinți se întreabă cum îi facem și pe copii să le poarte.  

În spațiile închise, oamenii folosesc măștile pentru a încetini răspândirea virusului.

La început, cei care purtau măști erau în mare parte medici și asistenți medicali. Dar acum, pe măsură ce majoritatea oamenilor sunt nevoiți să facă asta, tot mai mulți copii văd ceva ce nu sunt obișnuiți să vadă. Pentru ei, poate fi ciudat sau puțin înfricoșător, mai ales dacă trebuie să își pună și măști.


Cum puteți face copilul să poarte mască

Folosiți cuvinte simple pentru a le explica de ce oamenii poartă măști. Oferă-le copiilor timp să se uite, să privească și să se obișnuiască cu ce este nou. Răspundeți la întrebările copiilor și acordați-le sprijin. Unii copii mici se pot simți neliniștiți din cauza măștilor. Aceștia au nevoie de mai multă susținere din partea părinților. De asemenea, părinții ar trebui să îi ajute pe copii să înțeleagă de ce ar putea avea nevoie să poarte o mască și să-i facă mai confortabili și să o poarte.

Cum reacționează copiii la măști?


Modul în care copiii reacționează la purtarea măștilor depinde de vârsta lor. Majoritatea sunt capabili să se adapteze destul de repede.

Unii copii pot fi dornici să poarte o mască. S-ar putea să-și îmbrățișeze noul aspect ca un supererou medical.

De ce unii copii se sperie de măști?


Măștile ascund o parte a feței unei persoane. Copiii mici se bazează pe expresia feței. Din momentul în care sunt bebeluși, aceștia privesc fețele ca semnale de care au nevoie pentru a se simți în siguranță, scrie Kidshhealth.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel