Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci un OU OCHI perfect. Pare simplu, dar nu e

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cum faci un OU OCHI perfect. Pare simplu, dar nu e / Foto: Pixabay
Cum faci un OU OCHI perfect. Pare simplu, dar nu e / Foto: Pixabay

Află în articol cum faci ouă ochiuri perfecte.

Alegeri prezidentiale 2024

Unii oameni se feresc să facă ouă ochiuri clasice pentru că sunt puțin mai dificil de făcut, astfel încât să iasă și gustoase, dar și aspectuoase. Tocmai din acest motiv mulți preferă să încropească repede o omletă decât să-și bată capul cu un ou ochi. Totuși, puteți obține ouă ochiuri perfecte dacă respectați următoarele două metode.

Metoda 1: Ouă ochiuri cu gălbenușul în sus

Dacă vă doriți ca ouăle ochiuri să iasă cu gălbenușul complet lichid topiți un cub de unt într-o tigaie teflonată și lăsați untul să se încingă puțin. Apoi, spargeți oul în centrul untului topit și lăsați-l 10-20 secunde, ca albușul să devină din transparent, alb. Turnați o lingură de apă în cratiță și puneți imediat capacul. Se lasă la foc mic pentru 1-2 minute, sau până ce apă se evaporă, apoi oul se scoate direct pe farfurie, folosind o spatulă cât mai lată și cu margine ascuțită pentru a nu-l deforma, scrie retetepractice.ro.

Metoda 2: Ouă ochiuri făcute pe ambele părți

Dacă preferați ouăle ochiuri care să aibă gălbenușul mai tare, trebuie să-l prăjiți pe ambele părți. Nu e simplu nici în acest caz, asta pentru că trebuie să fiți atenți la momentul întoarcerii oului cu gălbenușul în jos, pentru a nu-l sparge.  Întoarceți oul folosind o spatulă cât mai lată, pe care să încapă tot oul ochi și ridicați-l folosind de o altă ustensilă de lemn sau silicon. Oul trebuie întors doar atunci când gălbenușul s-a coagulat în totalitate.


Ouă: beneficii în dietă

Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaţia omului din cele mai vechi timpuri, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului cât şi gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa. Albuşul concentrează proporţia cea mai mare de proteine, enzime, vitamine (riboflavină şi tiamină) şi substanţe minerale (săruri de potasiu, cantităţi mici de calciu, fier şi magneziu). Gălbenușul reprezintă aproximativ 35% din greutatea oului şi conţine mari cantităţi de lipide (64% sunt gliceride, 30% fosfolipide şi 6% colesterol), potrivit Csid.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel