Unii oameni se feresc să facă ouă ochiuri clasice pentru că sunt puțin mai dificil de făcut, astfel încât să iasă și gustoase, dar și aspectuoase. Tocmai din acest motiv mulți preferă să încropească repede o omletă decât să-și bată capul cu un ou ochi. Totuși, puteți obține ouă ochiuri perfecte dacă respectați următoarele două metode.
Metoda 1: Ouă ochiuri cu gălbenușul în sus
Dacă vă doriți ca ouăle ochiuri să iasă cu gălbenușul complet lichid topiți un cub de unt într-o tigaie teflonată și lăsați untul să se încingă puțin. Apoi, spargeți oul în centrul untului topit și lăsați-l 10-20 secunde, ca albușul să devină din transparent, alb. Turnați o lingură de apă în cratiță și puneți imediat capacul. Se lasă la foc mic pentru 1-2 minute, sau până ce apă se evaporă, apoi oul se scoate direct pe farfurie, folosind o spatulă cât mai lată și cu margine ascuțită pentru a nu-l deforma, scrie retetepractice.ro.
Metoda 2: Ouă ochiuri făcute pe ambele părți
Dacă preferați ouăle ochiuri care să aibă gălbenușul mai tare, trebuie să-l prăjiți pe ambele părți. Nu e simplu nici în acest caz, asta pentru că trebuie să fiți atenți la momentul întoarcerii oului cu gălbenușul în jos, pentru a nu-l sparge. Întoarceți oul folosind o spatulă cât mai lată, pe care să încapă tot oul ochi și ridicați-l folosind de o altă ustensilă de lemn sau silicon. Oul trebuie întors doar atunci când gălbenușul s-a coagulat în totalitate.
Ouă: beneficii în dietă
Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaţia omului din cele mai vechi timpuri, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului cât şi gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa. Albuşul concentrează proporţia cea mai mare de proteine, enzime, vitamine (riboflavină şi tiamină) şi substanţe minerale (săruri de potasiu, cantităţi mici de calciu, fier şi magneziu). Gălbenușul reprezintă aproximativ 35% din greutatea oului şi conţine mari cantităţi de lipide (64% sunt gliceride, 30% fosfolipide şi 6% colesterol), potrivit Csid.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”