Data publicării:

Cum faci un cremşnit pufos. Rețeta foarte simplă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Alina Iakim-Moraru
Sursa foto: Facebook Alina Iakim-Moraru

Dacă vrei să te bucuri de un desert delicios, îți recomandăm această rețetă de cremșnit. Iese foarte pufos!

Ingrediente

- 1 pachet foi cremşnit (cremeş)
- 250 ml frişcă lichidă

Pentru cremă

- 500 ml lapte
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 10 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat

Pentru servit

- 150 g zahăr pudră

Cum se prepară

Făina cu 100 ml lapte se amestecă și se lasă deoparte. Restul laptelui împreună cu ouăle, zahărul și zahărul vanilinat se pun pe foc amestecând încontinu. Când fierbe, se pune compoziţia de făină cu lapte și se continuă fierberea amestecând încontinuu, potrivit retete.unica.ro. Este gata când se obţine o cremă groasă. Se lasă să se racească și apoi se mixează pentru a obţine o cremă foarte fină.

În tava de aragaz se așază o primă foaie, se toarnă crema care se întinde cu o spatulă sau cu un cuţit cu lamă groasă, apoi se toarnă frișca bine bătută, se nivelează, se acoperă cu o altă foaie și se dă la rece de pe o zi pe alta. Se taie cu un cuţit foarte bine ascuțit și se servește presărată cu zahăr pudră din abundenţă.

BONUS: Brioșe cu banane. Rețeta simplă, dar senzațională: Ai nevoie de 8 ingrediente

Ingrediente

- 2 banane foarte coapte
- 2 ouă
- 80 g unt
- 70 g zahăr
- 150 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 linguriță esență de vanilie

Pentru servit

- 2-3 linguri miere
- nuci măcinate

Cum se prepară

Într-un vas, se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat pentru a obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, se amestecă şi apoi se pun bananele mărunţite cu furculiţa. Se adaugă făina, esența de vanilie şi praful de copt şi se amestecă din nou, potrivit retete.unica.ro. Se ung formele de brioşe şi se umplu pe 3/4 cu aluat. Se dau la cuptor pentru 20 de minute. Brioșele coapte se lasă să se răcească în totalitate şi, pentru a le aduce la masă, se topeşte mierea la bain-marie. Se ung brioşele cu mierea cu ajutorul unei pensule, se presară nucile mărunţite şi lasă să se usuce puţin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel