Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci sirop de păpădie. Rețeta de miere cu beneficii nebănuite

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto colaj: Pixabay
Sursa foto colaj: Pixabay

Ai gustat vreodată siropul sau mierea de păpădie, așa cum i se mai zice? Iată cum se prepară.

Alegeri prezidentiale 2024

Sirop de păpădie, ingrediente

 100 gr flori de păpădie
 1 kg zahăr
 1 buc. lămâie

Cum să prepari sirop de păpădie

Pentru acest sirop va trebui să aduni în jur de 100 grame de flori de păpădie, de culoare galbenă, pe care trebuie să le speli foarte bine sub un jet de apă rece, scrie cumsa.ro. După aceea, lasă-le la uscat pe un prosop de hârtie. Pasul urmator este sa colectezi petalele, deoarece baza aceea verde este plină de un lichid alb, puțin amar. În cazul în care nu vrei să prepari siropul de păpădie imediat, poţi pune petalele într-un recipient care se închide etanş, iar apoi să îl pui la congelator.

Procesul de preparare va dura două zile. Primul pas este să pui petalele într-o oală, peste care adaugi un litru de apă. Pune oala pe foc şi las-o să dea în clocot pentru aproximativ 30 de secunde. După aceea, ia-o de pe foc, acoper-o şi las-o să stea aşa peste noapte. Îţi sugerăm să laşi oala să stea într-un loc răcoros sau să o pui în frigider. Cea mai bună modalitate de preparare este să o pui în frigider.

Vezi și: Beneficiile drojdiei de bere. Te ajută să slăbești și să ai dinți mai albi

A doua zi, trebuie să strecori conţinutul folosind o bucată de tifon cu ajutorul căruia să presezi şi să scoţi cât mai multă apă din petale. Lichidul pe care l-ai obţinut se pune într-o oală, peste care se mai adaugă un kilogram de zahăr alb sau zahăr brun. Poţi adăuga şi puţină miere, dar neapărat adaugă şi sucul de la o lămâie deoarece acesta previne cristalizarea şi dă un gust acrişor.

Oala se pune la foc mic, iar ocazional trebuie să amesteci conţinutul. După aproximativ o oră, siropul ar trebui să fie gata. Dacă vrei să obţii un sirop de păpădie cu o consistenţă mai mare, atunci trebuie să îl laşi pe foc mai mult. Desigur, trebuie să ştii şi cum să păstrezi acest sirop de păpădie. După ce acesta s-a răcit un pic, pune-l într-un borcan sau sticlă, iar după aceea depozitează-l în frigider.

Vezi și: Mierea de albine, interzisă dacă suferi de aceste boli. Poate fi toxică, avertizează un medic

Benficiile siropului/mierii de păpădie

Siropul de păpădie are un conţinut bogat în vitamiele A, C, D; vitamine din grupul vitaminic B; săruri minerale - calciu, magneziu, potasiu -, fibre, uleiuri volatile, flavonoide, scrie biaplant.ro. Este o băutură cu acţiune depurativă şi detoxifiantă a sângelui şi a ficatului, remineralizantă și tonifiantă a întregului organism, antibacteriană, calmantă şi sedativă și stimulează apetitul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel