Data publicării:
Cum faci sirop de păpădie. Rețeta de miere cu beneficii nebănuite
Ai gustat vreodată siropul sau mierea de păpădie, așa cum i se mai zice? Iată cum se prepară.
Sirop de păpădie, ingrediente
100 gr flori de păpădie
1 kg zahăr
1 buc. lămâie
Cum să prepari sirop de păpădie
Pentru acest sirop va trebui să aduni în jur de 100 grame de flori de păpădie, de culoare galbenă, pe care trebuie să le speli foarte bine sub un jet de apă rece, scrie cumsa.ro. După aceea, lasă-le la uscat pe un prosop de hârtie. Pasul urmator este sa colectezi petalele, deoarece baza aceea verde este plină de un lichid alb, puțin amar. În cazul în care nu vrei să prepari siropul de păpădie imediat, poţi pune petalele într-un recipient care se închide etanş, iar apoi să îl pui la congelator.
Procesul de preparare va dura două zile. Primul pas este să pui petalele într-o oală, peste care adaugi un litru de apă. Pune oala pe foc şi las-o să dea în clocot pentru aproximativ 30 de secunde. După aceea, ia-o de pe foc, acoper-o şi las-o să stea aşa peste noapte. Îţi sugerăm să laşi oala să stea într-un loc răcoros sau să o pui în frigider. Cea mai bună modalitate de preparare este să o pui în frigider.
Vezi și: Beneficiile drojdiei de bere. Te ajută să slăbești și să ai dinți mai albi
A doua zi, trebuie să strecori conţinutul folosind o bucată de tifon cu ajutorul căruia să presezi şi să scoţi cât mai multă apă din petale. Lichidul pe care l-ai obţinut se pune într-o oală, peste care se mai adaugă un kilogram de zahăr alb sau zahăr brun. Poţi adăuga şi puţină miere, dar neapărat adaugă şi sucul de la o lămâie deoarece acesta previne cristalizarea şi dă un gust acrişor.
Oala se pune la foc mic, iar ocazional trebuie să amesteci conţinutul. După aproximativ o oră, siropul ar trebui să fie gata. Dacă vrei să obţii un sirop de păpădie cu o consistenţă mai mare, atunci trebuie să îl laşi pe foc mai mult. Desigur, trebuie să ştii şi cum să păstrezi acest sirop de păpădie. După ce acesta s-a răcit un pic, pune-l într-un borcan sau sticlă, iar după aceea depozitează-l în frigider.
Vezi și: Mierea de albine, interzisă dacă suferi de aceste boli. Poate fi toxică, avertizează un medic
Benficiile siropului/mierii de păpădie
Siropul de păpădie are un conţinut bogat în vitamiele A, C, D; vitamine din grupul vitaminic B; săruri minerale - calciu, magneziu, potasiu -, fibre, uleiuri volatile, flavonoide, scrie biaplant.ro. Este o băutură cu acţiune depurativă şi detoxifiantă a sângelui şi a ficatului, remineralizantă și tonifiantă a întregului organism, antibacteriană, calmantă şi sedativă și stimulează apetitul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News