Cum faci salata de boeuf perfectă. Pentru un preparat WOW, gospodinele trebuie să fie atente la maioneză
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Salată de boeuf / Foto Pexels
Salată de boeuf / Foto Pexels
Nu doar de Crăciun salata de boeuf se află pe mesele românilor. Cu privire la acest preparat, Mihaela Bilic, nutriționist, oferă câteva sfaturi gospodinelor.

„Salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit. Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are "boeuf-ul" în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu pulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim - sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram.

„Până aici totul perfect”, a continuat nutriționistul, „acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de "legată" va fi salata, însă sfatul meu este să nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză”.

Mihaela Bilic îți spune ce nu știai despre șnițel

Dr. Mihaela Bilic a făcut cea mai importantă precizare despre celebrele șnițele.

„Ce facem cu șnițelul când suntem la dietă? Îl mâncăm fără “cămășuță”.

Tuturor ne plac șnițelul și pane-urile… cu cât mai crocante, cu atât mai bine! Dar puțini știu că uleiul de prăjit nu poate intra în carne/pește.

Cine absoarbe uleiul ca un burete? Carbohidrații, adică cartofii, făina și/sau pesmetul folosiți la învelișul delicios de la șnițel/produse pane. Avantajul este că, îndepărtând crusta crocantă, orice șnițel devine o banală bucată de carne, bogată în proteine și săracă în grăsimi/carbohidrați. Prin prăjire carnea și peștele mai degrabă pierd din grăsimea pe care o conțin, iar uleiul nu se poate infiltra printre fibrele de proteine. Este suficient să adăugăm făină, pesmet sau mălai în compoziție și conținutul caloric crește spectaculos”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

„Vreți ca șnițelul sau pane-urile să nu vă afecteze silueta? Atunci “dezbrăcați-le” de cămășuța rumenă și delicioasă!”, a conchis Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel