Data publicării:

Cum faci să-ți iasă omleta pufoasă. Secretele gospodinelor cu experiență

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să te bucuri de gustul delicios al unei omlete pufoase, ai la dispoziție câteva trucuri pe care le poți folosi în momentul preparării.

Alegeri prezidentiale 2024

Secrete pentru o omletă pufoasă

Omletă perfectă trebuie să fie pufoasă şi aerata, iar acest lucru se obţine atunci când baţi ouăle uşor, până la completa omogenizare. Nu este recomandat să le baţi tare, întrucât vei obţine o omletă cu gust cauciucat, e-acasa.ro.

Bucătarii ştiu un mic truc – la fiecare două ouă întregi se adaugă un gălbenuş.

Pune condimente şi verdeţuri fără frică! Acestea se pun în omletă către final, pentru a-şi păstra gustul şi aromele nealterate.

Nu prăji foarte tare omleta, ci las-o să fie uşor zemoasa. O omletă reuşită nu trebuie să fie arsă sau uscată.

Vezi și: Prăjitura Casnica. Rețeta care făcea furori în comunism. Este delicioasă!

Iată și două rețetete de omletă delicioase:

Omletă cu șuncă și brânză

Ingrediente

3 ouă
2 linguri lapte
2 felii subţiri şuncă (gen Praga)
2 felii subţiri caşcaval
1 fir pătrunjel
sare

Cum se prepară

Şuncă şi caşcavalul se taie bucăţele mici. Se toacă pătrunjelul. Se bat bine ouăle cu lapte şi sare, apoi se adaugă şunca, caşcavalul şi pătrunjelul în compoziţie, potrivit e-retete.ro. Într-o tigaie mai largă, încinsă şi unsă doar cu puţin ulei turnaţi compoziţia de omletă, scuturaţi tigaia să se întindă egal omleta şi prăjiţi la foc mediu spre mare până vedeţi că pe margini e închegată.

Ajutându-vă de un cuţit, desprindeţi pe o margine omleta de tigaie şi trageţi în partea opusă astfel încât omleta să se plieze în două. Apăsaţi cu dosul unei furculiţe pe toată suprafaţa ei să iasă excesul de compoziţie necoaptă din interior. Mai lăsaţi 30 secunde la prăjit şi apoi întoarceţi omleta. Lăsaţi să se prăjească şi pe cealalaltă parte. Serviţi cu roşii.

Vezi și: Salată Caesar cu pui. Cum se prepară: rețeta

Omletă ţărănească la cuptor

Ingrediente

4 ouă
50 gr bacon
1 ceapă mică (cca 50 gr)
1 cartof mediu (cca 200 gr)
2 fire pătrunjel
1 fir mic tarhon (sau mărar)
1 lingură ulei
sare, piper negru

Cum se prepară

Se taie baconul fâşiuţe. Ceapa se taie în două pe lungime şi apoi felii subţiri. Separaţi feliile. Cartoful se curăţă şi se taie cubuleţe mici de cca. 1 cm. Într-o tigaie de 16 cm diametru, puneţi baconul la foc mic până-şi lasă grăsimea şi începe să se rumenească, potrivit e-retete.ro. Nu-l lăsaţi să se facă crocant.

Scoateţi baconul din tigaie. Adăugaţi peste grăsimea lăsată de bacon încă 1 lingură de ulei. Adăugaţi ceapa şi cartofii şi căliţi totul la foc mediu spre mic până cartofii sunt făcuţi şi ceapa are un miros dulceag (cca 10 minute). Amestecaţi din când în când.

Puneţi baconul înapoi în tigaie, adăugând şi verdeaţă tocată. Amestecaţi și condimentaţi cu puţin piper negru şi puţină sare. Bateţi bine ouăle cu 1 lingură de apă, puţină sare şi piper şi turnaţi-le în tigaie. Amestecaţi scurt, doar cât să se distribuie cartofii egal în tigaie. Lăsaţi tigaia pe foc până vedeţi că se încheagă pe margini (cam 1 minut).

Transferaţi tigaia în cuptorul încins la 190C pentru 13 minute. Mutaţi omleta pe un fund de lemn şi tăiați-o în opt. Serviţi-o caldă cu o salată proaspătă.

Vezi și: Salată de vinete cu iaurt. Rețeta: Este cea mai bună!

Top 3 cele mai bune salate cu ton. Rețetele pe care trebuie să le încerci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel