Cum faci pate de post, acasă. Este mai sănătos decât cel din comerț! Cinci rețete ușoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă ții post în această perioadă, poți renunța la pateul vegetal din comerț și îl poți prepara chiar tu. Va fi mult mai sănătos și mai gustos. Iată rețeta.

1. Pate cu boabe de fasole albă

Nici nu îţi închipui cât de gustoasă este această pastă. Se prepară foarte simplu.Mixează în robotul de bucătărie: fasole albă, 2 căţei de usturoi, zeamă de lămâie, muştar, ulei de măsline, sare de mare, piper negru şi puţină curcumă, scrie eva.ro.

2. Pate de linte cu cimbru şi curry

Amestecă în robotul de bucătărie: linte fiartă (sau conservă) cu ulei de măsline, sare, piper, puţină zeamă de lămâie, usturoi, curry şi cimbru.

3. Pate de conopidă şi mei

Amestecă în robotul de bucătărie: conopidă fiartă cu mei fiert, ulei de măsline, sare, piper, usturoi şi boia iute sau afumată.

4. Pate din seminţe de floarea soarelui cu ardei

Se pune o jumătate de cană cu seminţe de floarea-soarelui la înmuiat în apă, de seara până dimineaţă. Apoi se amestecă în blender cu ardei capia, boia afumată, sare, piper şi un căţel de usturoi.

5. Pate de ciuperci și nuci

Ciupercile se înăbușă cu multă ceapă și tarhon, după care se mixează în robotul de bucătărie împreună cu un pumn de nuci coapte. Se asezonează după gust cu sare, piper, fulgi de ardei iute și tarhon uscat. 

Vezi și: SUPĂ RUSEASCĂ de ciuperci. REȚETA senzațională de POST. Trebuie să o încerci!

O altă variantă de pate vegetal pentru post

Ingrediente

- ciuperci 500 g
- ceapă 2 buc.
- fasole boabe conservă 400 g
- usturoi 3 căţei
- ulei de măsline 2 linguri
- vin 200 ml
- sare, piper, cimbru după gust

Cum se prepară

Ceapa se taie julienne şi se căleşte în ulei până devine sticloasă. Se adaugă sarea, usturoiul şi se mai căleşte puţin, fără a se rumeni, scrie bucataras.ro. Ciupercile proaspete se taie în felii groase şi se adaugă peste ceapă şi se sărează şi piperează după gust. Se amestecă bine şi se gătesc la foc mic circa 15 minute, până când au scăzut ciupercile. Se adaugă vinul şi se lăsă pe foc până se evaporă complet şi rămâne doar aroma şi se opreşte focul. Se adaugă pătrunjelul verde tocat, fasolea boabe bine scursă de apă şi se amestecă bine. Se trece compoziţia prin maşina de tocat carne sau se poate mixa cu blenderul. La final, se mai poate adăuga verdeaţă după gust.

Vezi și: Salată de vinete cu ardei copt. Rețeta de post

Poale-n brâu de post. Cum se fac: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel