Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci paste bolognese. Rețeta savuroasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ketut Subiyanto)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ketut Subiyanto)

Îți plac pastele bolognese și ai vrea să ți le prepari singur? Iată rețeta simplă și savuroasă...

Ingrediente

 300 g spaghete
 400 g carne tocată de vită
 2 linguri ulei
 1 ceapă
 3-4 căţei de usturoi
 200 g ciuperci
 1-2 ardei graşi
 300 ml suc de roşii
 2 linguri pastă de tomate
 100 g caşcaval
 sare
 piper (piper verde)
 busuioc
 oregano
 1 foaie dafin

Cum se prepară

Spaghetele se fierb în apă cu sare atât cât este indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, ardeiul gras şi ciupercile tăiate cubuleţe, pasta şi sucul de roşii. Se condimentează cu un vârf de cuţit de busuioc şi oregano, un praf de sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit 20-25 minute, până se leagă sosul, potrivit retete.unica.ro.

Sosul pentru paste bolognese se potriveşte la gust cu sare şi se serveşte imediat cu spaghetele fierte. Pentru a da un plus de savoare acestor paste bolognese, puteți presăra deasupra puțin parmezan și câteva frunzulițe de busuioc proaspăt.

Sau poate preferi pastele cu pui și smântână.

Ingrediente

- 400 g piept de pui
- 100 g unt
- 3 linguri pesmet
- 300 g paste
- 200 ml smântână
- 3-4 frunze busuioc
- 1 ciorchine roșii cherry
- sare
- 2-3 lingurițe ulei

Cum se prepară

Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se scot în sită, se dau prin jet de apă rece şi se scurg. Separat, se taie pieptul de pui cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se călesc, la foc mic, în unt, potrivit retete.unica.ro. După ce s-au rumenit, se amestecă cu smântâna. Se tapetează tava cu unt, cu pesmet şi se presară pastele, se adaugă pieptul de pui şi sosul de smântână, roşiile cherry tăiate jumătăţi şi se lasă să se rumenească. Se servesc cu busuioc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel