Data publicării:

Cum faci ouă ochiuri fără ulei. Secretul Mihaelei Bilic - Video

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cum faci ouă ochiuri fără ulei. Secretul Mihaelei Bilic / Foto: Captură video Facebook Mihaela Bilic
Cum faci ouă ochiuri fără ulei. Secretul Mihaelei Bilic / Foto: Captură video Facebook Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a arătat cum se face un ou ochi fără ulei.

Nutriționistul Mihaela Bilic a arătat, într-un video postat pe contul ei de Facebook, cum se pot prepara ouăle ochiuri fără a le prăji în baie de ulei. Bilic a pus două-trei picături de ulei într-o tigaie, apoi a spart un ou, explicând că acesta se coagulează prin căldură. Apoi, aceasta a pus capacul pe tigaie. 

Se pare că acesta este secretul ouălor ochiuri preparate fără mult ulei. Medicul nutriționist a explicat că oul perfect pregătit este acela care are albușul complet coagulat și gălbenușul moale, zemos. Ca albușul să nu rămână negătit, transparent și gelatinos, cel mai indicat este folosirea unui capac. Așa veți scăpa și de mirosul sau fumul de la uleiul prăjit. În plus, Mihaela Bilic a mai spus că dacă totuși folosim ulei, oul trebuie tamponat cu un șervețel pentru a absorbi excesul, avantajul fiind că uleiul nu se poate infiltra printre moleculele albușului.

Ce să alegi când ții dietă: ricotta sau mozarella? Bilic: Este perfectă pentru cei aflați la cură de slăbire

 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care este diferența dintre ricotta și mozarella.

"Ricotta e urdă, mozarella e cașcavalExistă două sortimente de brânză pe care le-am adoptat de la italieni și le-am inclus în tradițiile culinare românești. Pentru că sunt nesărate și pline de zer, avem impresia că e vorba de brânză proaspătă, cu puțină grăsime și puține calorii. În realitate mozarella nu e un caș dulce, ci un cașcaval. Se obține prin fierbere și frământare, se modelează în formă rotundă și apoi se ține la saramură.  Un “ou” de mozarella are aprox 300 cal și 25% grăsime - mai mult decât brânza telemea! Puneți lângă ea o felie de pâine și o roșie și masa e gata.

Cu ricotta e altă poveste, seamănă cu urda românească, se obține din coagularea zerului de lapte. Este cea mai dietetică brânză, perfectă pentru sportivi sau cei aflați la cură de slăbire În principiu ar trebui să conțină doar proteine și minerale, fără nici un strop de grăsime. Doar că italienii au “îmbunătățit” rețeta și au adaugat 12% smântână.

Așa se explică de ce ricotta este cremoasă și dulce, iar urda noastră este înecăcioasă și sfărâmicioasă. Față de mozarella, în ricotta avem la jumătate și conținutul de grăsime și pe cel de proteine și numărul de calorii. Mozarella merge de minune cu pizza și salate, în schimb ricotta este ideală pentru paste. Nu depășiți 100g/ porție dacă țineți la siluetă", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Cașcaval sau brânză? Ce să alegi când nu vrei să te îngrași

"Cașcaval sau telemea? Brânzeturile sunt un concentrat din lapte: pentru 1 kg de brânză se folosesc 4-5 litri de lapte, iar pentru 1 kg de cașcaval 6-7 litri. Chiar dacă nu par, brânzeturile sunt produse grase, 25% din compoziția lor e reprezentată de grăsime. Deseori considerăm telemeaua și cașul ca fiind mai puțin periculoase pentru siluetă, față de cașcaval. În realitate, ele sunt la fel de “păcătoase”. Ca volum cele 2 bucăți sunt egale, 350 g fiecare.

E drept, telemeaua are 260 cal/100g, în timp ce cașcavalul are 325 cal. Atenție, când vine vorba de telemea suntem mai generoși și tăiem felia mai groasă, așa că în final ajungem să consumăm același număr de calorii. Porția corectă este de 40-50g pentru telemea și 30-40g pentru cașcaval", a scris Mihaela Bilic pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel