Data publicării:

Cum faci înghețată de pepene. Iese extraordinar de bună! Explozie de arome și "răcoare"

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Înghețata de pepene este vedeta verii. Aromată și răcoritoare, te va duce cu gândul la vacanță instant. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 500 g pepene galben curățat și fără sâmburi

- 1 cană de smântână sau iaurt grecesc

- 1/2 cană de lapte

- 1/2 cană de zahăr (sau mai mult, în funcție de gust)

- sucul de la jumătate de lămâie (opțional, pentru a da un pic de aciditate)

- esență de vanilie (opțional)

Cum se prepară

Taie pepenele galben în cuburi mici și îndepărtează sâmburii. Pune cuburile de pepene într-un blender și mixează până obții o pastă fină.

Într-un bol separat, amestecă smântâna sau iaurtul grecesc cu laptele. Poți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de cât de dulce dorești să fie înghețata. Adaugă pasta de pepene, sucul de lămâie și esența de vanilie (dacă folosești) în amestecul de smântână și lapte. Amestecă bine toate ingredientele pentru a le combina uniform. Acoperă bolul și pune-l în frigider timp de cel puțin o oră sau până când compoziția este bine răcită.

Dacă ai o mașină de înghețată, urmează instrucțiunile producătorului pentru a o prepara. Dacă nu ai mașină de înghețată, toarnă compoziția într-un recipient cu capac și pune-l în congelator. La fiecare 30 de minute, amestecă înghețata cu o lingură pentru a evita formarea de cristale de gheață și pentru a obține o textură mai cremoasă. Repetă acest proces de câteva ori până când înghețata este complet închegată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel