Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci humus de casă. Rețeta plină de savoare

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să renunți la humusul din comerț, îl poți prepara chiar tu, în bucătăria ta. Iată rețeta...

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente
 
- 480 g năut din conservă (2 conserve de năut)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de Tahini (pastă de susan)
- 2 linguriţe boia de ardei dulce
- 2 linguriţe paprika
- 2 linguriţe chimen
- 2 căţei usturoi
- sare
- 1 legătură pătrunjel (proaspăt tocat)
- 6 lipii

Cum se prepară

Scoateţi într-un castron boabele de năut din conservă şi păstraţi un pic din lichid (asta în cazul în care trebuie să mai subţiaţi consistența), potrivit petitchef.ro. Se adaugă uleiul de măsline şi condimentele, apoi tahini (2-4 linguri în funcţie de gust). Tocaţi usturoiul şi pisaţi-l într-un mojar cu un praf de sare, până obţineţi o pastă. Puneţi usturoiul frecat peste componentele de mai sus. Amestecaţi cu un blender de mână până obţineţi o pastă moale. În cazul în care pasta obţinută este prea groasă, se poate subţia cu puţin lichid rămas de la conserva de năut. În cele din urmă, deasupra, se presară pătrunjel tocat. Se serveşte cu lipie (sau cu pâine prăjită).

BONUS: Salată Șuba cu pește afumat, cartofi și sfeclă roșie 

Ingrediente

500 g cartofi
1-2 morcovi
1 sfecla roşie
1-2 bucăţi macrou afumat
300 g maioneză
sare
piper

Cum se prepară

Fierbem toate legumele, apoi le curăţăm. Cartofii şi sfecla sunt mai gustoase dacă se fierb în coajă, nu pierd toţi nutrienţii. Pregătim un platou, iar pe acesta vom rade, pe rând, fiecare legumă. Prima dată radem cartofii fierţi, după care adăugăm câte un praf de sare şi un praf de piper, cât luăm cu două degete, potrivit pofta-buna.com.

După aceea, radem peste cartofi şi morcovii fierţi şi sfecla roşie fiartă, adăugând peste fiecare strat de legume fierte sare şi piper, pentru a da gust. Peste acestea adăugăm peştele afumat, pe care îl rupem în bucăţele mici. Peste stratul de peşte afumat mai adăugăm un cartof fiert ras.

La final, adăugăm maioneza deasupra, pentru decor. O turnăm frumos, apoi mai putem adăuga şi pătrunjel verde, câteva felii de morcov sau de albuş de ou fiert, după gust.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel