Data publicării:
Cum faci GOGOȘI FĂRĂ DROJDIE. Sunt gata în 20 de minute! Ies PUFOASE și aromate
Da, da! Gogoșile pufoase și moi se pot face și fără drojdie. Iată cum.
Ingrediente
- ½ pahar de lapte (125 ml)
- o lingură de unt
- 1.5 pahare de făină (225 g)
- 2-3 linguri de zahăr
- un praf de sare
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
- un ou
- ulei pentru prăjit
*Volumul paharului folosit este 250 ml.
Cum se prepară
Cerneți făina împreună cu bicarbonatul de sodiu și praful de sare într-un bol adânc. Bateți oul cu zahărul până la omogenizare. Topiți untul și lăsați-l să se răcească. Realizați o adâncitură în grămăjoara de făină. Adăugați untul topit, oul bătut împreună cu zahărul și laptele cald.
Amestecați aluatul cu lingura, după care frământați-l cu mâinile. El trebuie să fie moale și ușor lipicios. Adăugați făină în funcție de necesitate, dar aveți grijă să nu îmbibați prea mult aluatul cu ea. Acoperiți aluatul obținut cu un bol. Lăsați-l să se odihnească pe parcursul a 10 minute.
Vezi și: CHIFTELUȚE cu USTUROI si BERE. Ies fragede, PUFOASE și pline de savoare
Întindeți aluatul într-o foaie cu grosimea de aproximativ 1 cm. Decupați cerculețe din ea cu ajutorul unui pahar cu gura rotundă. Realizați câte un orificiu rotund în mijlocul fiecărui cerculeț, folosind o formă mică.
Prăjiți gogoșile într-o cantitate mare de ulei încins, pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni. Transferați-le pe prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei. Serviți gogoșile cu zahăr pudră sau cu glazură de ciocolată.
Vezi și: Cum faci CORNULEȚE FRAGEDE. Ce trebuie să pui în ALUAT. Secretul gospodinelor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News