Data publicării:
Cum faci GĂLUȘTE PUFOASE. Rețeta clasică: Așa nu-ți vor ieși tari niciodată
Vrei să faci supă de găluște dar nu aceastea nu îți ies niciodată cum trebuie? Urmează rețeta clasică! Vor ieși pufoase. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 2 ouă mici (de 50 de grame)
- 130 g griş de grâu
- puţină sare
- apă sau supă în care să fiarbă
Cum se prepară
Puneţi supa sau apa la fiert. Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine cu furculiţa într-o farfurie până când se omogenizează bine şi începe să se transforme în spumă, scrie bucatarmaniac.ro.
Adăugaţi grișul în ploaie, amestecând, până când se omogenizează complet. Puneţi şi puţină sare. Compoziţia s-ar putea să vi se pară prea moale. Lăsaţi-o să se odihnească 2-3 minute. Granulele de griș se vor umfla şi compoziţia se va îngroşa. Luaţi o lingură şi înmuiaţi-o în supă.
Rupeţi cu ea o bucată de aluat şi cufundaţi-o din nou în supă până atingeţi fundul oalei. Găluşca se va desprinde uşor. Repetaţi operaţiunea până introduceţi în supă toate găluştele. Lăsaţi să mai fiarbă 3-4 minute, la foc mic. Stingeţi focul şi acoperiţi supa cu un capac. Lăsaţi-o să se odihnească câteva minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News