Data publicării:

Cum faci corect sport, mai ales dacă n-ai timp și nici condiție fizică foarte bună. Dr. Alin Popescu: E important de exploatat

Autor: Elena Aurel | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Alin Popescu Foto: Crișan Andreescu
Alin Popescu Foto: Crișan Andreescu
Dr. Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă, a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre cum trebuie să facem mișcare într-un mod corect. 

Medicul consideră că este foarte important să nu cronometrăm atunci când facem sport.

„Le spun tuturor că la un moment dat, mai ales în minivacanțe, îi mai apucă un soi de ambiție să facă repede, să arate că pot, chit că sunt cu drobul în gât.

Eu întotdeauna, deși trăiesc în lumea sportului de performanță, le spun cu toată căldura, mișcați-vă mult, mișcați-vă corect din punct de vedere biomecanic, dar nu cronometrați niciodată. Asta nu e o chestie de cronometrat, nu pregătim semimaratoane. Noi trebuie să avem volum. Volumul trebuie să fie într-un ritm care să ne producă plăcere și să aibă o anumită constanță. Chiar nu interesează cât ai făcut pe sută. Nu mi se pare relevant acest punct al discuției.

Mersul vioi îl definesc, în limitele clare ale unor diferențe semnificative de kilometri parcurși într-o oră de mers, ca un mers în care să nu ai chef să vorbești la telefon. Nu să nu poți vorbi, dar parcă nu ai suflu. Cam asta înseamnă mersul vioi.

Eu cred foarte mult în valoarea medicală a mersului, atât pentru fizic cât și pentru psihic, chiar cred că mersul este o formă elementară subevaluată și subexploatată a ceea ce e omul și e definitoriu pentru poziția lui bipedă. Acest mers este important de exploatat.”, a spus dr. Alin Popescu.

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Dr. Alin Popescu: Cât vin putem bea dacă vrem să nu ne îmbolnăvim / video 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel