Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci cel mai pufos piure. Secretul pe care doar chefii bucătari îl știu

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Cum faci cel mai pufos piure? Simplu. Cu doar câteva trucuri pe care ar trebui să le ai puse bine.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente necesare pentru piureul de cartofi pufos

8 cartofi mari

o jumătate de cană de unt la temperatura camerei

trei sferturi dintr-o cană de lapte (poţi să mai adaugi puţin dacă mai este nevoie)

o jumătate de cană de smântână

- piper proaspăt măcinat

- o linguriţă de sare

Vezi și: De ce să adaugi cola în aluatul pentru șnițele. Trucul secret folosit de bucătari

Cum faci piureul de cartofi pufos

Pune la fiert cartofii decojiţi, tăiaţi în patru, 15-20 de minute, până se mai înmoaie. Scurge apa din vas, apoi zdrobeşte cartofii, după ce ai pus unt peste ei. După ce ai pasat cartofii, toarnă laptele treptat. Adaugă smântâna, sarea şi piperul şi amestecă.

Trucuri pentru piureul de cartofi

Ai grijă la tipul de cartofi pe care îl foloseşti. Găteşte doar cartofi albi, însă nu unii care se sfărâmă la fierbere. Aceştia tind să aboarbă mai multă apă, aşa că afectează atât gustul, cât şi consistenţa piureului, scrie divahair.ro.

Serveşte piureul imediat, cât este cald. Dacă găteşti o cantitate mare şi rămâne în plus, reîncălzeşte-l la servire, punându-l la bain-marie, adică la aburi.

Nu fierbe prea mult cartofii. Echilibrul este cheia pentru obţinerea unui piure de cartofi pufos. 

Vezi și: Cum fierbi carnea tare mai repede. Cele mai eficiente trucuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel