Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe. Sosul bechamel nu e cel mai sănătos din lume, dar cu siguranță dă o savoare aparte preparatelor tale. Iată cum se face.

Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe. Topeşte untul pentru rântaş şi lasă-l la foc mic, până ce nu îl mai auzi sfârâind, pentru a elimina cât mai mult din apă (2-3 minute), scrie retetepractice.ro. Odată topit untul şi evaporată apa, adăugă făina toată odată şi amestecă energic, până ce compoziţia miroase a aluat copt.

Vezi și: Cum faci zahăr vanilat acasă. Două metode simple și eficiente

Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe. Adaugă laptele cât mai rece, în 2-3 reprize, amestecând după fiecare repriză în parte. Lasă sosul bechamel la fiert până ce clocoteşte, apoi opreşte focul şi potriveşte-l de sare şi piper.

Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe. Sosul tău bechamel e gata.

Vezi și: De ce se tulbură zeama murăturilor. Cea mai mare greșeală pe care o faci

Cum faci cea mai pufoasă omletă. Secretul bucătarilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel