Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci cel mai bun salam de biscuiți. Rețeta veche

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Florina-Andreea Dragoi
Sursa foto: Facebook Florina-Andreea Dragoi

Ți-e poftă de salamul de biscuiți făcut de mama, în copilărie? Noi avem rețeta. Iată cum se prepară.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 500 g biscuiţi
- 200 g unt
- 100 - 150 g rahat 
- 150 g nucă prăjită şi măcinată (alune, migdale, fistic)
- 100 g zahăr
- 100 g stafide înmuiate într-o lingură de rom
- 200 ml lapte
- 60 g cacao (2 linguri cu vârf)

Cum se face salamul de biscuiţi

Pentru început punem laptele la fiert într-o oală sau tigaie. În laptele fierbinte adăugăm zahărul şi amestecăm bine, ca să se dizolve. Adăugăm apoi untul, care se va topi, potrivit pofta-buna.com. Punem şi cacaua, stafidele. Amestecăm până când totul se armonizează, trebuie să ajungă la o consistenţă uniformă. Vom obţine un sos de ciocolată. Îl lăsăm să se răcească puţin.

Punem în sos rahatul, miezul de nucă, apoi adăugăm şi biscuiţii mărunţiţi, puţin câte puţin, timp în care mai amestecăm. Puteți împărți compoziţia în două bucăţi şi să faceți două suluri de salam de biscuiţi. Aşezăm compoziţia pe o bucată de folie alimentară, îi dăm o formă frumoasă, apoi rulăm folia strâns, o strângem cât putem de tare, să aibă forma rotundă. Răsucim, apoi bucăţile de folie de la capete le băgăm dedesubt.

Punem salamurile de biscuiţi la frigider. Ideal este să stea cel puţin peste noapte, să fie tăiate a doua zi.

Vezi și: Prăjitură cu "buzunare". Rețeta fabuloasă care merită încercată

Tort fără coacere, din doar 3 ingrediente. Cea mai tare rețetă

BONUS: Clătite pufoase de post

Ingrediente 

- 200 g făină
- 3 linguri zahăr (brun, de preferat)
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură ulei
- 2 fiole esență de vanilie
- *375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)

Cum faci clătite de post

Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer, potrivit retete.unica.ro. Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți.

Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte. Clătitele de post sunt la fel de savuroase precum cele cu lapte si ou. Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel