Cum faci balsam de rufe natural. Ai nevoie de 2-3 ingrediente din bucătărie. Vei renunța la cel din comerț!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă vrei să-ți faci singur balsam pentru rufe, ai nevoie de doar câteva ingrediente. Iată cum se prepară.

Oţet şi ulei esenţial

Pentru fiecare 250 ml de oţet alb, o să ai nevoie de 10-15 picături de ulei esenţial. Ingredientele se amestecă foarte bine, iar apoi soluţia se pulverizează pe haine sau lenjeria de pat, înainte de a pune rufele la uscat, scrie cumsa.ro. Pe lângă faptul că soluţia va face hainele mai pufoase, va acţiona şi că o soluţie antibacteriană.

Vezi și: De ce să pui piper în detergentul pe care-l adaugi în mașina de spălat! Truc cu rezultate excepționale

Cum CUREȚI petele de pe CADĂ. Ai nevoie de două INGREDIENTE banale din BUCĂTĂRIE

Sare Epsom, bicarbonat de sodiu şi ulei esenţial

Pentru a prepara acest balsam de rufe ai nevoie de 60 grame sare Epsom sau sare amară şi 60 grame bicarbonat de sodiu. Pentru fiecare 120 grame este nevoie de 10-15 picături de ulei esenţial. Pune totul într-o caserolă şi amesteca foarte bine. După ce ai preparat acest balsam natural pentru rufe, adaugă 2-3 linguri direct în maşina de spălat, după ce ai pus hainele la curăţat. O să observi imediat rezultatele.

Oţet, bicarbonat de sodiu și ulei esențial

Pentru a prepara acest balsam natural de rufe ai nevoie de apă caldă, bicarbonat de sodiu, oţet şi ulei esenţial, la alegere. Într-un bol, pune 250 ml de apă caldă şi 60 grame de bicarbonat de sodiu. Amestecă totul până ce bicarbonatul se dizolvă. Următorul pas este să adaugi oţetul, amestecând continuu. O să ai nevoie de 125 ml de oţet. După aceea, adaugă şi 5-10 picături de ulei esenţial, iar balsamul tău de rufe va fi gata. Pentru un ciclu de spălare, o să ai nevoie de 60 ml de balsam, aşa că după ce ai pus rufele, adăugă şi acest balsam în maşina de spălat.

Vezi și: Cum cureți calcarul din mașina de spălat. Ai nevoie de două ingrediente din bucătărie

Ce se întâmplă cu hainele, dacă pui bicarbonat în apa în care le speli. Rezultat neașteptat

De ce intră la apă hainele din bumbac

Hainele din bumbac, fabricate din fibre naturale peste 70% – 80%, intră la apă la primele două - trei spălări. De aceea, trebuie spălate la început la o temperatură scăzută, de cel mult 40 de grade, și cu un detergent lichid pentru haine delicate. Trebuie să le storci prin presare între prosoape groase și să le netezești cu palmele cât timp sunt ude. Apoi se pun la uscat la umbră. Soarele le decolorează și face ca fibrele de bumbac să se strângă. Ulterior, le poți spăla la mașină, la temperatura indicată pe etichetă sau la o temperatură scăzută, de până la 50 de grade. Trebuie să elimini programul de stoarcere, și să le storci tu ușor prin presare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel