Cum este folosită hârtia igienică pentru a preveni sinuciderile
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum este folosită hârtia igienică pentru a preveni sinuciderile / Foto: Pixabay, de Tama 66
Cum este folosită hârtia igienică pentru a preveni sinuciderile / Foto: Pixabay, de Tama 66
Află în articol cum folosesc autoritățile din Japonia hârtia igienică pentru a preveni sinuciderile.

Japonezii au găsit o metodă inedită de prevenire a sinuciderilor. Hârtie igienică cu mesaje în vederea prevenirii sinuciderii - aceasta este iniţiativa originală implementată recent în universităţile din departamentul japonez Yamanashi (la vest de Tokyo), transmite Agerpres, citând AFP.

"Dragul de tine, îţi este greu să te prefaci că totul este în regulă", scrie cu litere albastre pe aceste role albe. "Nu trebuie să ne spui totul... dar de ce nu doar puţin?", continuă mesajul.

Pe lângă aceste tipuri de mesaje, scrise de un specialist în sănătate mintală şi însoţite de numere de telefon pentru prevenirea sinuciderii, pe aceste role de hârtie igienică există şi imagini liniştitoare, precum o pisică care stă tolănită.

În Japonia a fost observată o creştere a numărului de sinucideri odată cu pandemia de COVID-19



Autorităţile din Yamanashi au distribuit luna trecută 6.000 de astfel de role către 12 universităţi locale.

"La toaletă eşti singur. Am simţit că în astfel de momente îţi pot veni în minte gânduri supărătoare", a explicat luni pentru AFP Kenichi Miyazawa, responsabil local din Yamanashi.

La fel ca în multe alte ţări, în Japonia a fost observată o creştere a numărului de sinucideri odată cu pandemia de COVID-19, care a accentuat sentimentul de izolare a numeroase persoane.

În 2020, aproape 500 de copii şi adolescenţi s-au sinucis în Japonia, un record naţional. Cifra este aproape dublă comparativ cu 2016, potrivit ministerului nipon al Sănătăţii. 

Riscul de depresie şi sinucidere, în creştere în pandemie. Radu Leca, psiholog, semnal de alarmă

"Știm deja că mii de cetățeni americani ar putea să moară din cauza clară a abuzului de substanţe, dar şi a suicidului, ambele aspecte cauzate de Covid 19, conform unui studiu realizat de CNN. Știm că anxietatea este răspunsul sută la sută natural al organismului la stres, fiind un sentiment profund de frică în legătură cu evenimente viitoare în viața noastră.

Depresia este o tulburare puternică a dispoziției care provoacă un sentiment persistent de tristețe și pierderea interesului față de lucrurile care ne bucurau la un moment dat. Denumită oficial și tulburarea depresivă majoră, aceasta afectează direct modul în care te simți și alegi să te comporţi și poate duce la o varietate de probleme, atât emoționale, cât și fizice.", a declarat anterior Radu Leca, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"Suicidul include o serie de acţiuni pe care subiectul le întreprinde pentru a se omorî. Este acest fenomen semnificativ în cazul depresiei majore? Da, este. Cunoaștem faptul că structurile sociale umane nu au tratat cu indiferenţă gestul suicidar. Pentru majoritatea subiecţilor suicidul este o situaţie care trezeşte sentimente de: frică, milă, indignare dar nu de indiferenţă. Subiectul depresiv care ajunge la suicid refuză terapia și medicamentația. În conformitate cu studiul realizat de Statele Unite, putem formulă următoarea ipoteza: la nivel internațional gândurile suicidare și depresia vor fi întâlnite în număr foarte mare în următoarea perioadă", a mai spus psihologul. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel