Cum erau totuși înmormântate victimele COVID. Președintele Asociației Funerare Române, explicații pas cu pas pentru Vlad Voiculescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a arătat astăzi că habar nu avea cum sunt îngropați cei care au murit din cauza COVID-19. Mai mult, a dat chiar vina pe cei de la pompe funebre, spunând că ei ar fi responsabili de faptul că au îngropat dezbrăcați decedații de Covid.

Sebastian Cocoș, președintele Asociației Funerare Române, a comentat acuzațiile ministrului și a explicat că cei de la pompe funebre nu au făcut nimic altceva în tot acest timp, decât să respecte legea, un ordin emis chiar de Ministerul Sănătății.

VEZI ȘI: Vlad Voiculescu acuză pompele funebre că au luat bani pentru un serviciu pe care nu l-au făcut

"Noi ne-am fi pus în primul rând pe noi în pericol pentru că recomandarea era să nu interacționăm cu cadavrul. În momentul de față, nu știm cât timp durează virusul în corp. Nu luăm în calcul că manipularea corpului, în anumite momente, va scoate aer din plămâni etc. Nu avem cum să fim responsabili de un ordin pe care noi îl respectăm cu strictețe pentru că scrie clar: "Se va reduce la zero orice manevră asupra unui corp". De la Medicina Legală, respectiv Anatomia Patologică, în husele respective se sigila cadavrul. Înainte, bineînțeles se făcea identificarea de către  familie, se sigila sicriul la spital și se pleca direct la cimitir pentru a fi înhumat. Slujba religioasă era redusă la undeva 15 minute și la fel și persoanele participante la procesul religios de înhumare.", a declarat Sebastian Cocoș la RealitateaPlus, explicând de ce cei de la pompe funebre nu ar fi putut decide singuri ca victimele COVID să fie îmbrăcate înainte de înmormântare.

VEZI ȘI: Robert Turcescu, către Vlad Voiculescu: Nu că trebuie să zbori din funcție, nu mai ai ce căuta niciodată în viața publică. Ai dovedit dispreț

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel