Cum desfunzi scurgerea de la baie sau din bucătărie în cinci pași. Sfaturile instalatorilor cu experiență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum desfunzi scurgerea de la baie sau din bucătărie în cinci pași. Sfaturile instalatorilor cu experiență. Sursa - Pexels
Cum desfunzi scurgerea de la baie sau din bucătărie în cinci pași. Sfaturile instalatorilor cu experiență. Sursa - Pexels
În magazine, se găsesc întotdeauna produse chimice, care ajută la desfundarea scurgerii din baie.

Cu toate acestea, orice instalator spune că produsele chimice sunt destul de agresive cu conductele. Prin urmare, în mod ideal, ar trebui să apelați la produse alternative.

Pentru a desfunda o scurgere înfundată veți avea nevoie de: o șurubelniță, un cablu din plastic, foarfece, oțet, bicarbonat de sodiu și o cârpă. Nu uitați și de o pereche de mănuși de cauciuc, ca să nu vă murdăriți.

Pasul 1: Scoateți grătarul care acoperă scurgerea. Folosiți șurubelniță dacă este înșurubat. 

Pasul 2: Îndepărtați orice murdărie vizibilă de pe grătar și din partea superioară a scurgerii.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu au un concurent. Iată cu ce produs toaleta ta va străluci

Pasul 3: Faceți niște „crestături” cu foarfecele pe cablul de plastic, apoi băgați cablul în scurgere și faceți mișcări circulare. Veți vedea că, atunci când veți scoate cablul, acesta va fi plin de fire de păr. Repetați procedura până când veți îndepărta toate reziduurile.

Pasul 4: Turnați  100 de grame de bicarbonat în scurgere, apoi 100 ml de oțet. Acoperiți scurgerea cu o cârpă. Lăsați amestecul să „fiarbă” în scurgere timp de 10 minute, apoi clătiți cu apă cât mai fierbinte.

Pasul 5: Puneți la loc grătarul scurgerii și bucurați-vă de rezultate.

Vezi și:

Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor cu mijloace ieftine și eficiente

Atunci când în casă este frig, iar afară umiditatea este ridicată, în jurul ferestrelor apare mucegai.

La primele urme de mucegai, trebuie luate măsuri Gospodinele cu experiență cunosc câteva mijloace, care te vor ajuta să scapi de mucegai cu un efort minim și folosind mijloace improvizate.

Cel mai adesea, mucegaiul negru apare în colțuri, în jurul garniturii geamului de termopan, pe elementele de fixare și pe balamale. Toate aceste zone trebuie prelucrate cu atenție.

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Pentru a elimina mucegaiul negru de la ferestre, încearcă înălbitor. Înmoaie câteva bucăți de hârtie igienică în înălbitor și lipește-le pe zonele afectate de mucegai. Asigură-te că hârtia este lipită bine de zonele mucegăite. Lăsă hârtia lipită de zonele afectate de mucegai circa12 ore. După ce timpul a expirat, vei vedea că mucegaiul a dispărut complet.

Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic 

În loc de hârtie igienică poți folosi cârpe de bumbac. Dacă dorești poți înlocui înălbitorul cu alte produse, destinate combaterii mucegaiului. Aceste produse pot fi achiziționate din majoritatea supermarketurilor. 

Și dacă ai mai multă încredere în metodele populare de a scăpa de mucegai, atunci poți face  acasă următorul preparat. 

Se ia 100 grame de apă, 50 grame de oțet, 50 grame de  peroxid de hidrogen și 25 grame de acid boric. Amestecă bine toate ingredientele. Înainte de a le aplica pe zonele cu mucegai, încălzește  amestecul și acoperă zonele afectate de mucegai. Lăsă-l să acționeze câteva ore și apoi spălă zonele cu apă curată.

Vezi si:

Pune făină în chiuvetă și vezi ce efect are. Trucul care este util tuturor gospodinelor

O chiuvetă curată este un lucru minunat, dar o chiuvetă strălucitoare este o încântare! Vă spunem cum să curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil, folosind făină obișnuită.

Cu puțin efort și fără prea multe cheltuieli, chiuveta din oțel inoxidabil va străluci, dacă vei folosi această metodă.

Apropo, metoda poate fi utilizată pe orice suprafață din oțel inoxidabil.

Curăță și dezinfectează scurgătorul pentru vase cu metodele bunicilor: va străluci și va fi ca nou

În primul rând, curăță chiuveta de resturile de alimente. Cu un burete și un detergent neabraziv freacă bine pereții și fundul chiuvetei. 

Usucă apoi chiuveta cu o cârpă sau un prosop de hârtie. Presară aproximativ ¼ de pahar de făină în chiuvetă până când este complet acoperită. Freacă din nou cu un burete chiuveta acoperită cu făină, iar la final clătește bine. La final, vei fi uimit de rezultat: chiuveta din oțel inoxidabil va străluci și va arăta ca nouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel