Cum decurge votul electronic la Congresul PSD
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
vot_electronic_congres_psd
vot_electronic_congres_psd

Delegații social-democrați, prezenți sâmbătă la Congresul PSD, votează președintele partidului, precum și componența Biroului Permanent Național.

[caption id="attachment_307841" align="alignleft" width="310"] Sursa foto: Adevarul[/caption]

Votanții, pe baza buletinului, primește fiecare câte un mandat, cu nume, prenume, seria și numărul CI, în baza căruia li se va înmâna, ulterior, cartela de vot, de mărimea unei cărți de vizită, care conține un cod de bare.

Pe baza cartelei de vot, delegații intră în cabina de votare, unde dispun de un ecran "TouchPos", care scanează buletinul de vot. Aici, delegații își aleg favoriții dintre candidații aflați în cursă pentru fiecare funcție, tastând acolo unde apare numele favoritului. Votanții au posibilitatea să și revină asupra opțiunii, dispunând de două taste - validează votarea și anulează validarea- , sau chiar să nu voteze.

După ce s-au votat toți favoriții pentru fiecare funcție, delegații trebuie să valideze încă o dată votul final.

Pentru a elimina riscul să se știe ulterior cum a votat fiecare, delegații vor depune cartelele de vot într-o urnă aflată lângă fiecare cabină, pentru cartele utilizate. La final, numărul cartelelor de vot ar trebui să corespundă cu numărul de voturi înregistrate în sistemul central.

La Congresul PSD participă 4.200 de delegaţi social-democrați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel