Cum construieşte Berceanu: doi ani de aşteptare pentru o centură valabilă ...trei ani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
autostrada
autostrada

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale va scoate la licitație modernizarea ultimelor două tronsoane ale centurii Capitalei.

Pentru cele două tronsoane, statul va cheltui 381 milioane lei, fără TVA, ceea ce înseamnă aproape 90 de milioane de euro.

Câştigătorii licitaţiei vor trebui să proiecteze lucrările în patru luni de la semnarea contractului, vor avea trei luni pentru elaborarea proiectului tehnic şi un an jumătate pentru execuţia propriu zisă a lucrării. Durata de execuţie are o pondere de doar 15 la sută în evaluarea câştigătorului, aşa că în cel mai fericit caz vom avea o centură a Capitalei în 2013. Dacă aşteptarea unei lucrări finanţate de subordonaţii lui Berceanu e lungă, există şi compensaţii: termenul de valabilitate al lucrărilor e scurt, de doar trei ani. Anunţul de licitaţie ar putea avea două scopuri: să atribuie lucrările unui rege al asfaltului sau unei firme de laptopişti din străinătate care apoi subcontractează către regele respectiv. Fiindcă nu sunt bani, lucrările se vor desfăşura cu încetinitorul, când se va putea. Anunţul însă cade la fix: Berceanu era supus criticilor Opoziţiei fiindcă nu face mai nimic, deci atribuirea lucrărilor îi permite să se laude cu activitatea Ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel