Cum au scăpat de închisoare Nețoiu, Pădureanu și Popescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dosarul transferurilor dc
dosarul transferurilor dc

Trei dintre inculpații din "Dosarul Transferurilor", Gigi Nețoiu, Jean Pădureanu și Gică Popescu au reușit să evite detenția, primind doar închisoare cu suspendare. Pe unul l-a ajutat că și-a "turnat" colegii, iar pe altul  "cariera sportivă de excepție", scrie adevărul.ro.

Motivarea oficială a instanței arată cum au reușit cei trei să primească o pedeapsă mai blândă:

Jean Pădureanu - Curtea va ţine seama şi de faptul că are o vârstă înaintată şi o stare de sănătate precară, a acoperit o parte din prejudiciu, iar prin declaraţiile sale, a contribuit la stabilirea situaţiei de fapt, chiar dacă acestea au fost ezitante sub aspectul laturii subiective.
Gică Popescu - În privinţa inculpatului Popescu Gheorghe va avea în vedere cariera sportivă de excepţie a acestuia, faptul că a acoperit o parte din prejudiciu, dar şi că a fost atras în activitatea infracţională de Becali Ioan.
Gigi Neţoiu - Referitor la inculpatul Neţoiu Gheorghe, va lua în considerare împrejurarea că a fost implicat doar în realizarea unui singur transfer, dar şi că acesta a deschis un cont cu suma de 116.064 lei asupra căreia s-a instituit măsura popririi în vederea recuperării prejudiciului.
Opt oameni din fotbal au fost judecați de Curtea de Apel București în "Dosarul Transferurilor", Ei au fost acuzați că au falsificat sume de transfer fără să plătească plata impozitelor aferente. Pedepsele celor implicați sunt următoarele: Ioan Becali - 8 ani de închisoare cu executare, Victor Becali - 7 ani de închisoare cu executare, Cristi Borcea - 7 ani de închisoare cu executare, George Copos - 5 ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica - 4 ani de închisoare cu executare, Jean Padureanu - 3 ani de închisoare cu suspendare, Gica Popescu - 3 ani de închisoare cu suspendare, Gigi Netoiu - 3 ani de închisoare cu suspendare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel