Cum au aruncat francezii vina pe noi. Rezultatul anchetei în scandalul cărnii de cal
Guvernul francez a terminat ancheta în scandalul cărnii de cal. Rezultatele arată că firma franceză a etichetat greșit carnea de cal. Mai mult, carnea nici măcar nu provenea din România. Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez a declarat că nu a existat "nici un motiv să ne îndoim" că furnizorul român de carne a fost "de bună-credinţă".
Compania Spanghero ar fi cumpărat, la începutul anului, 42 de tone de carne de cal, potrivit unor surse oficiale citate de ziarul francez Le Parisien. Carnea a fost cumpărată de la o firmă cipriotă, scrie Mediafax. Inspectori sanitar-veterinari vor efectua percheziţii în depozitele companiei, iar autorizaţia de funcţionare ar putea fi retrasă definitiv, a declarat ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll.
"Spanghero este vinovată de înselătorie economică şi va exista o acţiune în justiţie", a confirmat Benoît Hamon, ministrul pentru Protecţia consumatorului.
Citește și Scandalul cărnii de cal, o afacere ce ţine de “mafie“ şi “conspiraţie“Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News