Cum arată topul celor mai buni jucători de poker din istorie
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Istoria pokerului a fost marcată de jucători care și-au adus contribuția în dezvoltarea și popularitatea pe care acest joc o are în zilele noastre, iar printre ei se află și canadianul cu origini românești Daniel Negreanu.

Iată cum arată topul celor mai buni jucători de poker din istorie:

Justin Bonomo - În vârstă de 35 de ani, Bonomo a avut o ascensiune fulminantă și deja sunt mulți oameni care îl consideră cel mai bun jucător de poker din istorie. Are trei brățări WSOP, câștigate în 2014 și 2018. De altfel, ultima brățară WSOP i-a adus și cel mai mare premiu din carieră la un turneu: 10 milioane de dolari. De altfel, câștigurile sale totale însumează în 2021 nu mai puțin de 53.263.236 de dolari. El ocupă așadar locul 2 în topul jucătorilor cu cele mai mari câștiguri din istoria pokerului, fiind întrecut doar de Bryn Kenney. Mai în actualitate, ultimul mare premiu câștigat de Bonomo datează din iunie 2020, când a obținut 1.775.000 de dolari la un turneu online.

Bryn Kenney - Așa cum spuneam, Kenney este jucătorul care a obținut cele mai mari premii din istoria pokerului. Mai exact, acestea se ridică în august 2021 la 56.403.505 de dolari. Cea mai mare sumă câștigată la un singur turneu a fost de 20.563.324 de dolari, în august 2019, după o înțelegere pe care a avut-o cu Aaron Zang. Acesta este și cel mai mare premiu obținut vreodată la un turneu live de Poker, un record care cândva a fost deținut și de Daniel Negreanu. Bryn Kenney, în vârstă de 34 de ani, are o singură brățară WSOP, pe care a câștigat-o în 2014. Cariera sa în poker a început în 2007, iar înainte el se juca Magic: The Gathering, un alt joc cu cărți.

Daniel Negreanu - Canadianul cu origini românești este unul dintre cei mai respectați oameni din istoria pokerului. A câștigat șase brățări WSOP și două titluri World Poker Tour. La un moment dat a fost desemnat cel mai bun jucător de poker al deceniului de Global Poker Index. De altfel, în 2014 a fost introdus inclusiv în Poker Hall of Fame. Fiind atât de respectat, el le-a predat lecții de poker unor actori celebri precum Ben Affleck și Matt Damon. Câștigurile sale au ajuns în august 2021 la 43.298.504 de dolari, ceea ce face ca Negreanu să fie pe locul 3 în topul pe întreaga istorie. Cel mai mare premiu a fost obținut la WSOP 2014 și s-a ridicat la 8.288.001 de dolari. Până în 2019, acesta a fost cel mai mare premiu câștigat vreodată la un turneu live în istoria pokerului. Negreanu s-a născut în Canada din părinți români, dar vorbește limba noastră și a venit adesea în România.

Doyle Brunson - Este un om care a marcat istoria acestui joc. S-a născut în 1933 și a jucat poker pentru mai bine de 50 de ani. A câștigat două Main Event-uri la WSOP, a fost introdus în Poker Hall of Fame și a scris numeroase cărți. Este primul jucător din istorie care a reușit să câștige 1 milion de dolari la turnee de poker. A câștigat nu mai puțin de 10 brățări WSOP în întreaga carieră, fiind întrecut doar de Phil Hellmuth. Câștigurile sale totale s-au ridicat la 6.176.737 de dolari. Cel mai mare premiu live a fost de 1.198.260 de dolari. Ultimul turneu la care a participat a fost în 2018, pe când avea nu mai puțin de 85 de ani.

Johnny Moss - Este considerat părintele pokerului, omul care a câștigat prima ediție a WSOP în 1970, după ce a fost votat de ceilalți jucători, așa cum era formatul în acel moment. Un an mai târziu, când s-a introdus sistemul de turneu, Moss a câștigat din nou, iar în 1974 a obținut un nou succes în Main Event. Și-a încheiat cariera cu nouă brățări WSOP și peste 1.2 milioane de dolari în câștiguri. A fost introdus în Poker Hall of Fame în 1979 și a murit în 1995, la vârsta de 88 de ani.

Phil Hellmuth - Deține recordul celor mai multe brățări WSOP, având 15 la număr. Un personaj destul de controversat, pe care fie îl iubești, fie îl urăști. Hellmuth a adunat câștiguri totale de aproape 25 de milioane de dolari, fiind pe locul 20 în întreaga istorie. Din 2007 a fost introdus în WSOP Poker Hall of Fame.

Phil Ivey - Mulți îl consideră Tiger Woods al pokerului. A fost îndrăgostit de aceste joc încă din tinerețe și obișnuia să joace chiar și 15 ore pe zi. A avut un progres rapid și s-a întâlnit cu succesul, având nu mai puțin de 10 brățări WSOP. În 2017 a fost introdus și el în Poker Hall of Fame. Câștigurile sale totale trec de 31.3 milioane de dolari.

Stu Ungar - În 1980 a devenit cel mai tânăr jucător care a câștigat Main Event-ul la WSOP. Apoi a reușit să o facă din nou în 1981 și 1997. A murit însă în 1998 din cauza unor probleme de sănătate. A încheiat cariera cu cinci brățări WSOP și premii de peste 3.7 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel