Data publicării:

Cum arată ”Planeta Crăciun”, Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. FOTO

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: DC News Sonia Baciu
FOTO: DC News Sonia Baciu
”Planeta Crăciun” este locul neîncăpător din centrul Clujului.

”Planeta Crăciun”, numele pe care îl poartă în acest an Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca, a fost vineri seară locul în care nu puteai arunca un ac, iar ca să poți trece dintr-o parte în alta a Pieței Unirii de multe ori am fost nevoiți să ”dansăm” printre oameni.

De altfel situația ne-a adus aminte de perioada dinainte de pandemie, când nu știam de distanțarea socială pe care autoritățile urmau să o recomande din 2020, de teama răspândirii bolii.

Pentru cei mai mici dintre participanții la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, cel mai așteptat moment a fost cel în care s-a aprins iluminatul festiv, după un scurt recital al corului de copii ai Operei Maghiare, care ne-a încântat și a făcut așteptarea mai plăcută, iar apoi a venit vremea celor de la Carla's Dreams.

Târgul de Crăciun, împodobit ca dintr-o poveste de către creatorii UNTOLD, a fost împânzit de zeci căsuțe, unde fiecare se putea bucura de câte ceva, după poftă, de consumat pe loc, de la un pahar de vin sau ciocolată caldă, la celebri colaci secuiești sau turtă dulce, de la sarmale la produsele tradiționale.

În ceea ce privește prețurile, un pahar de vin fiert ”Red Rudolph” îl puteai găsi la 15 lei paharul de 150 ml, în timp ce o ”cană de fericire”, de 250 ml, era 25 de lei. Ceva mai ieftin am găsit ceaiul de iarnă, doar 13 lei cana de 250 ml, și ciocolata caldă, la 11 lei paharul pentru copii.

Dacă aveați poftă de niște sarmale, ca la ”mama acasă”, le puteați găsi la prețul de 32 de lei pentru cinci bucăți, alături de o chiflă, ardeiul iute și o lingură de smântână. De sarmale se puteau bucura și cei care țin postul Crăciunului, pentru aceștia existând varianta de ”sarmale cu pasat”.

Căsuțe cu turtă dulce au fost inspectate de cei mici, iar cu 12 lei puteați cumpăra o cizmuliță glazurată ori o inimioară. Nu lipsește nici ciocolata de casă sau dulcețurile de casă.

Pentru cei care sunt în pană de idei de cadouri de Crăciun, târgul de pe ”Planeta Crăciun” poate să ajute, de la săculeții cu lavandă  și produsele specifice la mici piese de ceramică sau alte obiecte artizanale, putând astfel să îi surprindeți pe cei dragi.

Roata panoramică, bucuria celor mici

Cine vrea să vadă Planeta Crăciun de la înălțime o poate face din roata panoramică, iar pentru cei mai micuți se pot bucura de o plimbare cu caruselul, pe căluți sau în ceșcuțe.

Tot pentru cei mici, chiar lângă bradul de Crăciun, care în acest an a fost donat de un locuitor din Cluj-Napoca, se află ”Căsuța lui Moș Crăciun, unde copiii pot avea parte de diferite activități specifice, iar dacă prindeți mai liber chiar și o ședință foto, aceasta fiind ornată foarte frumos, numai bun de ”prins” în poze.

Pentru cei care încă nu au apucat să îi scrie lui Moș Crăciun, este bine de știut că în mijlocul pieței aveți la dispoziție o cutie de scrisori, destul de încăpătoare, cât să lăsați și cele mai lungi scrisori cu dorințe.

Citește și: Untold organizează Târgul de Crăciun din București și Cluj-Napoca. Cum se anunță a fi evenimentele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel