Cum arată noile uniforme ale Armatei Române. Designerul Alexandru Ciucu: Am plecat de la uniforma românească de secol XIX. FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Uniformele militarilor români vor fi schimbate.

Militarii români vor avea uniforme de serviciu și de oraș noi, mai calitative și cu o croială modernă. Mai mult, noua uniformă conține ca element de noutate bocancii, ecusonul cu grupa sanguină și RH-ul personal.

Potrivit Ministerul Apărării Naționale, noile uniforme au fost aprobate după ce timp de doi ani au fost analizate mai multe propuneri, prin expoziții itinerante, în principalele garnizoane din țară. Cadre militare, soldați și gradați profesioniști au avut ocazia, prin intermediul unor chestionare, să-și exprime opinia cu privire la aspectul ținutelor. În urma sondajelor, s-a constatat că 52,29% din respondenți doreau ca pentru Forțele Terestre să se păstreze culoarea kaki, iar 60,29% să se păstreze buzunarele de formă clasică la veston, scrie Observatorul Militar. Noile uniforme au fost realizate cu sprijinul designerului vestimentar Alexandru Ciucu.

De unde s-a inspirat designerul

"Au fost prezentate în toate marile garnizoane din țară, s-au făcut chestionare și în cele din urmă schimbările sunt mai puține decât ceea ce gândisem eu inițial, dar se referă în mod special la croială, vorbim despre o croială modernă, o croială mult mai cambrată, mai frumoasă, care pune în evidență mai bine corpul uman.

M-am inspirat, am plecat de la uniforma românească de secol XIX, mă refer aici la uniformele românești de la Războiul de Independență și până în cel de-Al Doilea Război Mondial, inclusiv, deci partea tradițională, dar și din uniformele de serviciu, atenție, vorbim despre uniformele de serviciu și de oraș ale armatelor din statele NATO, vorbim de SUA, Anglia, Franța. Venisem cu o propunere de schimbare cromatică spre bej închis, din kaki să ne ducem spre bej închis, nu a fost acceptată de către militari această schimbare. M-am inspirat și din uniforma italiană care este una dintre cele mai frumoase, mă refer la carabinieri.", a explicat Alexandru Ciucu pentru RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel