Cum arată FARFURIA IDEALĂ. Dr. Mihaela Bilic, secretul la care trebuie să fim atenți / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Dr. Mihaela Bilic a vorbit, la interviurile DC MEDIA GROUP, despre alimentaţia din sezonul rece.

Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat pentru DC Media Group, ce ar trebui să conțină farfuria ideală în sezonul rece.

„Dacă în timpul verii puteam să trăim cu salată și o ciorbă de legume, iarna cu siguranță vom avea nevoie ca în farfuria ideală să avem jumătate acoperită cu legume, iar un sfert cu produse făinoase de care lumea se ferește pe motiv că se îngrașă”, a spus dr. Mihaela Bilic. 

În continuare, dr. Mihaela Bilic a atras atenția asupra faptului că „diferența o face cantitatea. Dintr-o mână de orez, paste, cartofi fierți sau și mai valoroase, aceste leguminoase boabe pe care bunicii noștri le știau din moși strămoși pentru că au și proteine și amidon: fasole boabe, mazăre, linte, năut. E curios că România a ajuns să mănânce mai mult humus decât fasole bătută. 

Aceste proteine vegetale și acest tip de amidon sunt extrem de hrănitoare și nu ne pun silueta în pericol. La fel și toate aceste rădăcinoase, sfeclă, morcov, țelină sunt pline de vitamine, fibre și minerale”.

Prin urmare, în farfuria ideală, „jumătate sunt legume, un sfert amidon, produsul făinos și un sfert trebuie să fie proteinele de calitate înaltă: carne pește, ou, o bucățică de brânză”.

„Silueta e menținuta prin cantitate”, a conchis dr. Mihaela Bilic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel