Cum arată cererea care trebuie completată şi depusă pentru a beneficia de plafonarea preţului la energie - Document
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură cerere ANRE
Captură cerere ANRE
ANRE a publicat pe site-ul instituţiei modelul de declaraţie pe care românii ar trebui să o completeze pentru a beneficia de plafonarea preţului la energie electrică. 

VEZI DOCUMENTUL AICI

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea plafonării preţurilor la energie electrică, iar acum sute de mii, dacă nu chiar milioane de români trebuie să meargă la furnizorul de electricitate şi să depună o declaraţie pe proprie răspundere care să indice locuinţa unde vrea să beneficieze de plafonare. 

Pentru cei care au un singur loc consum, plafonarea se va aplica automat, însă persoanele care au mai multe proprietăţi vor trebui să aleagă doar una, la celelalte preţul urmând a fi de 1,3 lei/KWh. 

Vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy, a spus joi la Digi 24 cine ar urma să depună această declaraţie, nefiind clar dacă exact acele persoane sunt cele obligate să o depună, dar şi unde vor trebui ele depuse. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Ce date trebuie completate în declaraţie 

Clienţii casnici care vor completa această declaraţie trebuie să îşi treacă numele, domiciliul, datele din actul de identitate, dar şi codul de client de la compania de furnizare. În continuare, clientul stipulează că vrea să beneficieze de preţul plafonat la o anumită adresă. 

De asemenea, persoanele care folosesc acasă aparate medicale, persoanele care au minimum trei copii sau familiile monoparentale cu cel puţin un copil, trebuie să completeze un alt model de declaraţie în care să specifice aceste lucruri, pentru a beneficia de plafonarea preţului la 0,68 lei/KWh. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel