Cum ar putea câștiga PSD prezidențialele. Bogdan Teodorescu, paralelă cu momentul Vadim, anul 2000: "Noi aici ne aflăm"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik
Bogdan Teodorescu, specialist în comunicare, a explicat cum ar putea PSD să câștige prezidențialele, făcând paralela cu alegerile din 2000, când Ion Iliescu a câștigat în fața lui Vadim Tudor.

"Cealaltă variantă cu trei la rând ridică destul de tare ipoteza ca PNL să nu intre în turul doi la prezidenţiale, să fie bătut de AUR şi PSD să intre cu AUR-ul şi, atunci, reluând momentul Vadim anul 2000 în care personaje celebre anti-Iliescu au votat cu Iliescu ca nu cumva să ajungă Vadim la putere, să se întâmple acelaşi lucru, să aibă loc aceeaşi mobilizare şi PSD să dea candidat la preşedinţie.

De fapt, noi aici ne aflăm. Ambele partide au în calcul şi "efectul de aură". Înseamnă că, după ce preşedintele este ales înainte de parlamentare, cu această victorie va influenţa şi scorul la parlamentare. Este valabil, se petrece peste tot în lume. Dacă PNL ar da preşedintele în luna septembrie, în luna noiembrie sau octombrie, la parlamentare, sigur ar mai adăuga nişte puncte", a explicat Bogdan Teodorescu, în emisiunea Ce se întâmplă, de la DCNews TV.

Diferența față de alegerile din 2000

"Este o diferenţă mare, în momentul de faţă, la nivelul percepţiei cetăţeanului în legătură cu cele două momente. Şi atunci era o ţară în criză, numai că şi Iliescu era o soluție la acea criză, şi Iliescu venea din opoziţie. La acest moment, contracandidatul lui Simion vine de la putere. Atunci, noi am avut o confruntare între două partide de opoziţie - şi unul era salvator şi celălalt era salvator. Tema fiecărui partid, atunci, era schimbarea. Pur şi simplu cetăţeanul avea de ales între două schimbări. Noi avem, la ora actuală, "continuăm" şi alţii spun "schimbăm". Este cu totul altă campanie electorală.

Acolo, lumea nu mai voia PNŢ, nu aveau treaba nici cu Iliescu nici cu Vadim. Problema era PNŢ, pe urmă au avut de ales între doi. Iliescu a jucat cum trebuie, l-a lăsat pe Vadim să vorbească singur cu lumânările, cu tricolorul pe masă şi a câştigat alegerile relaxat", a mai spus Teodorescu.

"Miza PSD este sa intre în turul doi doar cu AUR", a concluzionat acesta.

Vezi și: Mișcarea posibilă a PNL pentru europarlamentare. Bogdan Teodorescu: Scoate AUR din ipoteza de unică opoziţie

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel