Cum ar putea arăta Guvernul după alegerile parlamentare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Liberalii și social-democrații își fac planuri cu privire politicienii care se vor ocupa de ministerele țării, mai ales că mulți din actualii miniștrii nu-și doresc un alt mandat după alegeri.

Deja se ştie că actulaul ministru al Finanţelor, Florin Georgescu se va întoarce la postul său de vicepreşedinte al BNR, el fiind de altfel considerat urmaşul lui Mugur Isărescu la conducerea Băncii Naţionale, scrie pe surse.ro

Singurii miniştri daţi ca siguri în viitorul Executiv sunt actualul şef peste agricultură, conservatorul Daniel Constantin, Mona Pivniceru şi social-democraţii Dan Şova şi Titus Corlăţean. Ei sunt vehiculaţi însă și pe alte ministere decât cele pe care le controlează în prezent: Şova ar putea prelua Justiția în cazul în care Mona Pivniceru ar spune pas. O altă variantă la Justiție ar putea chiar și Titus Corlăţean care s-ar dimți mai confortabil aici decât la Externe, susţin sursele citate.

Alături de PSD, PNL şi PC, însă în viitoarea ecuaţie guvernamentală a intrat şi UNPR. Liderul Gabriel Oprea vrea cel puţin două ministere, susţin surse din USL. Unul din ele, cel deţinut de actualul ocupant, liberalul Corneliu Dobriţoiu, la Apărare şi un altul în zona economică. De altfel, pe site-ul său, Oprea se prezenta ca viitor ministru în guvernul USL. Ulterior a rectificat şi a precizat că se referea doar al statutul de viitor senator al acestei alianţe. Totuși... deocamdată Dobrițoiu este dat ca titular sigur la apărare și în viitorul executiv USL.

Ministerul Internelor: Liviu Dragnea este considerat favorit.

Ministerul Administraţiei, care ar redeveni un minister separat: Sunt vehiculate numele lui Dan Nica şi Ilie Sârbu.

Ministerul Economiei : Titular este acum Daniel Chiţoiu și ar mai vrea un mandat, dar pe margine se încălzeşte şi Claudiu Doltu.

Ministerul Transpoturilor: Postul este dori atât de Sorin Bota, cât şi de Dan Tudorache.

Ministerul Dezvoltării Regionale: Eduard Hellvig ar da scaunul ministerial pe șefia unei comisii parlamentare. Favorită ar fi europarlamentarul Ramona Mănescu. Numele ei este menţionat şi pentru noul minister care ar urma să se ocupe de gestiunea fondurilor europene.

Ministerul Turismul este pomenit numele lui Alin Burcea.

Ministrul Mediu: Rovana Plumb și Carmen Moldovan.

Ministerul Culturii: Andrei Marga ar mai încerca o dată gustul conducerii unui minister, deşi şi Educaţia unde se află Ecatetrina Andronescu îi face cu ochiul.

Ministerul Muncii: Corina Creţu este luată în calcul pentru acest minister.

Ministrul Sănătății: Raed Arafat este considerat soluţia cea mai potrivită. Eugen Nicolăescu şi Nicolae Bănicioiu sunt consideraţi soluţii de rezervă.

S-ar putea ca noul Executiv să mai aibă două ministere: cel al Sporturilor și cel al Tineretului.

Ministerul Sporturilor: Favorit este Alin Petrache, actual vicepreședinte al Agenția naționale pentru Sport și candidat pentru un mandate de deputat în Sectorul 3,

Ministerul Tineretului: Claudiu Manda și Nicolae Bănicioiu.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri: ar putea devenit agenție sau chiar introdus în cadrul Ministerului Economiei. Actualul titular, Mihai Voicu nu prea ar mai avea chef de un mandate.

În ce privește Dialogul Social s-ar putea să avem a face cu un minister în sine și favorit este actualul titular Liviu Pop.

Ministerul Comunicației: Dan Nica nu are adversar… dar el ar cam dori zona de Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel