Cum alegi un vin potrivit pentru carnea de miel
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Află cum alegi un vin potrivit pentru carnea de miel.

Friptura de miel cu rozmarin și usturoi, preferată de mulți dintre români, se potrivește de minune cu un vin fructat și tână.

Pulpa de miel este mai grasă și are un gust mai intens. În consecință, are nevoie de un vin roșu bogat, fie el românesc sau spaniol.

Cotletele de miel acompaniate de dovlecei, ciuperci sau ardei la grătar se potrivesc cel mai bine cu un vin roșu echilibrat.

Carnea de miel cu legume gătită la temperatură mică și pentru mult timp are un gust dulce și aromat, conferit de cimbru, dafin și alte condimente folosite. În cazul acestor rețete, vinul cel mai potrivit după masă este vinul roșu de țară, notează csid.ro.

Exclusiv DCNews / Cumpărături pentru Paști 2022. Comisarul-șef Susanu: Un preț mic poate ascunde probleme. Atenție la această variantă care e la îndemâna tuturor!

Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC, are câteva recomandări pentru români înainte de cumpărăturile pentru sărbătorile pascale, precizând că, în anumite condiții, „un preț mic poate ascunde probleme”.

„În această perioadă (n.r. înaintea sărbătorilor pascale), am intensificat tot ceea ce înseamnă controale. Recomandăm ca fiecare consumator să aleagă și să cumpere doar din locuri autorizate și să nu ia doar prețul ca un criteriu principal. În anumite condiții, un preț mic poate ascunde probleme. În momentul de față, majoritatea piețelor agroalimentare au realizat zone separate pentru producători și în acest fel putem fi siguri că acolo, într-adevăr, sunt producători, iar produsele din carne au fost verificate de instituțiile statului”, a spus  Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Acesta a adăugat că „varianta de comerț din portbagaj sau de la colțul străzii poate să facă mult mai mult rău decât bine”. 

„Inclusiv în supermarketuri trebuie să existe o atenție. Ar fi de preferat să se citească eticheta, pentru a se vedea dacă există alergeni cu care nu suntem compatibili”, a subliniat Sorin Susanu. „Vreau să atrag atenția agenților economici că o etichetă neconformă duce la oprirea produselor de la comercializare”, a explicat comisarul-șef.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel