Data actualizării:
Data publicării:

Cum alegi încălțămintea pentru damă în funcție de stil și sezon

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Este imposibil să ne imaginăm dressing-ul unei femei fără să ne gândim la încălțăminte. Dincolo de utilitatea incontestabilă pe care încălțămintea de damă o are, pantofii, în general, completează și complimentează orice ținuta. Încălțămintea reprezintă acea notă de final adăugată unui outfit și întregește toate piesele ținutei. 

Indiferent de stil de viață, stil vestimentar și ritmul zilnic, încălțămintea este o necesitate. Indiferent de ce alegi să porți într-o anumită zi, cu siguranță există o pereche de încălțăminte care să se potrivească cu ținuta din ziua respectivă. 

Dacă preferi pantofii cu toc, fie că e vorba de toc cui, bloc sau kitten heel, îi poți purta cu fuste, rochii, pantaloni și jeans, iar dacă preferi sneakers sau pantofi tip loafers, îi poți alătura cu succes unui costum format din sacou și pantaloni cu croială wide leg.  

La Fashion Days vei regăsi o multitudine de modele de încălțaminte de damă perfecte pentru toate stilurile, de la pantofi eleganți cu toc, la pantofi sport, cizme, bocanci și balerini, cu siguranță îți vei găsi perechile perfecte de încălțăminte pe care să le intregrezi cu ușurință în ținutele tale zilnice, dar și în ținutele speciale pentru evenimente. 

Cum alegem încălțămintea potrivită? 

Există numeroase modele de încălțăminte din care poți alege, însă cel mai important aspect este legat de preferințele tale personale. Alege modele de încălțaminte care se potrivesc stilului tău de viață, dar și stilului tau vestimentar. De exemplu, dacă ai un stil de viață mai agitat și esti mereu pe fugă, atunci ideal pentru tine este să alegi încălțăminte tip casual sau chiar sport. Pe de altă parte, dacă stilul tău este unul mai sofisticat, iar mediul tău de zi cu zi este unul mai elegant, atunci, cu siguranță, încălțămintea cu toc s-ar integra perfect în garderoba ta. 

Un alt aspect extrem de important de care să ții cont este calitatea materialului din care este confecționată încălțămintea. Calitatea materialului este importantă nu doar din punct de vedere estetic, ci ajuta și la durabilitate și rezistență. De asemenea, pantofii din materiale de calitate vor fi mult mai comozi și usor de purtat. 

În sezonul rece, pielea naturală este recomandată pentru pantofi clasici, dar și pantofi sport. Deși pielea naturală asigura o durabilitate sporită este important ca aceasta să fie întreținută corespunzator prin proces de curățare specific acestui tip de material. 

Materialele textile pot fi, de asemenea, o alegere potrivită pentru încălțăminte deoarece asigură flexbilitate. 

Marimea pantofilor constituie un alt aspect extrem de important de care să ținem cont în alegerea încălțămintei. Chiar dacă alegi pantofi din materiale de calitate, dacă mărimea acestora nu este potrivită aceștia pot cauza discomfort. 

Pantofii reprezintă nota ta personală adaugată ținutei, acea piesă care unește perfect toate componentele unei ținute și o poate transforma complet, astfel că este important să alegi încălțaminte care îți reprezinta stilul și în care te simți confortabil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel