Data actualizării:
Data publicării:

Cum alegi făina pentru COZONAC. Greșeala banală care poate strica totul

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cum alegi făina pentru COZONAC. Greșeala banală care poate strica totul / Foto: Pixabay, de Angelica Vaihel
Cum alegi făina pentru COZONAC. Greșeala banală care poate strica totul / Foto: Pixabay, de Angelica Vaihel

Află în articol care este cea mai bună făină pentru cozonac.

Alegeri prezidentiale 2024

A mai rămas puțin timp până la Paște, iar gospodinele își plănuiesc deja lista cu bucatele pe cale le vor pune pe masa de sărbătoare. Nu există Paște fără cozonac, așa că este important ca acesta să ne iasă perfect. Desigur, îl putem cumpăra din supermarketuri, dar unul făcut în casă cu siguranță va fi mult mai apreciat de cei dragi. 

Dacă vă doriți ca acesta să vă iasă perfect, fiți foarte atenți la ce făină folosiți. În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făina pentru cozonac, biscuiți, foitaj, albă sau neagră, scrie Realitatea.net. Categoriile acestor tipuri de făină depind de gradul de rafinare al cerealelor din care a fost făcută.

Cum alegi făina pentru COZONAC. În magazine găsiți mai multe tipuri

Tipurile de făină pot fi clasificate în funcție de produsele pentru care sunt destinate în felul următor:

Făina 000 este ideală pentru aluaturile pufoase și aluaturile ușoare de patiserie.

Făina 480 (sau 450) este o făina fină, folosită  în patiserie, de obicei o folosesc cofetăriile.

Făina 550 este o făină mai dură, însă este bună pentru orice aluat, fiind folosită la prăjituri, biscuiți, brioșe, pâine, tarte, foi de plăcintă, croissante.

Cea mai bună făină pentru cozonac. Făina 650 are un conținut mai mare de gluten, este folosită pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: pâinea, pizza, focaccia.

Cum recunoști vopseaua tipografică de înroșit ouă. Este foarte TOXICĂ

Românii ar trebui să fie foarte atenți atunci când cumpără vopsea deoarece ouăle s-ar putea transforma în pericolul de pe masa de Paște dacă vopseaua este una toxică. În continuare veți afla cum să recunoașteți vopseaua tipografică de înroșit ouă, considerată foarte periculoasă. Deși face ouăle să arate spectaculos, cu o culoare intensă, lucioasă, conține plumb și poate duce la îmbolnăviri deosebit de grave. Vopseaua tipografică poate conține chiar metale grele care pătrund prin coaja oului și afectează calitatea alimentului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel