A mai rămas puțin timp până la Paște, iar gospodinele își plănuiesc deja lista cu bucatele pe cale le vor pune pe masa de sărbătoare. Nu există Paște fără cozonac, așa că este important ca acesta să ne iasă perfect. Desigur, îl putem cumpăra din supermarketuri, dar unul făcut în casă cu siguranță va fi mult mai apreciat de cei dragi.
Dacă vă doriți ca acesta să vă iasă perfect, fiți foarte atenți la ce făină folosiți. În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făina pentru cozonac, biscuiți, foitaj, albă sau neagră, scrie Realitatea.net. Categoriile acestor tipuri de făină depind de gradul de rafinare al cerealelor din care a fost făcută.
Cum alegi făina pentru COZONAC. În magazine găsiți mai multe tipuri
Tipurile de făină pot fi clasificate în funcție de produsele pentru care sunt destinate în felul următor:
Făina 000 este ideală pentru aluaturile pufoase și aluaturile ușoare de patiserie.
Făina 480 (sau 450) este o făina fină, folosită în patiserie, de obicei o folosesc cofetăriile.
Făina 550 este o făină mai dură, însă este bună pentru orice aluat, fiind folosită la prăjituri, biscuiți, brioșe, pâine, tarte, foi de plăcintă, croissante.
Cea mai bună făină pentru cozonac. Făina 650 are un conținut mai mare de gluten, este folosită pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: pâinea, pizza, focaccia.
Cum recunoști vopseaua tipografică de înroșit ouă. Este foarte TOXICĂ
Românii ar trebui să fie foarte atenți atunci când cumpără vopsea deoarece ouăle s-ar putea transforma în pericolul de pe masa de Paște dacă vopseaua este una toxică. În continuare veți afla cum să recunoașteți vopseaua tipografică de înroșit ouă, considerată foarte periculoasă. Deși face ouăle să arate spectaculos, cu o culoare intensă, lucioasă, conține plumb și poate duce la îmbolnăviri deosebit de grave. Vopseaua tipografică poate conține chiar metale grele care pătrund prin coaja oului și afectează calitatea alimentului. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol