Data actualizării:
Data publicării:

Cum ajută anticorpii monoclonali. Dr. Belinski: Pacientul primește de-a gata arma împotriva infecției

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Medicul Daniela Opriș Belinski a vorbit despre imunitatea dobândită de pacienții care primesc tratamente cu anticorpi monoclonali după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2. 

Medicul Daniela Opriș Belinski a participat marți la dezbaterea ”Anticorpii monoclonali- soluție în criza COVID-19”, dezbatere online organizată de DC News Media Group și transmisă în direct pe DC News și DC News TV

Întrebată de jurnalistul Val Valcu despre cum ar putea ajuta anticorpii monoclonali în lupta pacientului cu COVID-19, medicul a răspuns: 

”Înlocuiesc răspunsul organismului, pentru că sunt anumite organisme, nu suntem toți la fel și nu avem toți aceleași probleme de sănătate, la anumiți pacienți se poate să nu existe un răspuns optim al organismului din diferite cauze și atunci o soluție pentru imunitate poate fi această apariție a anticorpilor, apariție artificială. Nu-i mai produce organismul respectiv, dar ei apar ca o consecință a unui tratament. Practic, pacientul primește de-a gata anticorpii cu care el poate să lupte împotriva infecției respective, în ideea de a nu face boala, deci folosiți în acest caz în mod profilactic. Vaccinarea nu are totuși așa de multe efecte adverse, știu că se discută despre efectele adverse, dar nu sunt chiar atât de multe. Pe de altă parte nu cred că putem să folosim astfel de tratamente la toată populația generală pentru că există o diferență semnificativă de preț între prețul unui vaccin și prețul unui astfel de tratament cu anticorpi monoclonali, dar la pacienți la care altfel nu putem să obținem un status protector cred că putem să obținem un status protector cred că poate fi o soluție foarte bună. Sunt indivizi la care este de dorit să fie folosit un astfel de tratament, nu neapărat în locul vaccinării”, a declarat Daniela Opriș Belinski în exclusivitate pentru DC News

Imunitate mai rapidă 

În cadrul interviului, medicul a explicat și în cât timp se instalează imunitatea după administrarea anticorpilor monoclonali. 

”Imunitatea se instalează mai repede pentru că practic noi nu mai așteptăm răspunsul organismului, producția proprie de anticorpi. Anticorpii sunt primiți de-a gata de organism și protecția este mult mai rapidă. De altfel, așteptăm rezultatele studiilor pentru a vedea dacă pot fi folosiți inclusiv în scop profilactic, o dată ce ai avut un contact care te-a expus la infecție. Datele nu sunt în totalitate foarte clare, așteptăm rezultatele studiilor clinice, dar nu putem decât să ne bucurăm că acest lucru poate să fie o opțiune de tratament pentru pacienți”, a mai declarat medicul Daniela Opriș Belinski.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel