Cum a scăpat de boala care te bagă la închisoare
30% dintre cei care suferă de ADHD merg către delincvență juvenilă. De asemenea, s-a constatat şi faptul că 85% dintre deținuți suferă de ADHD.
Tania B. era în clasa a V-a când a început să aibă răbufniri, adevărate crize de nervi inexplicabile. Fata era mai tot timpul hiperactivă şi impulsivă. La început mama ei se enerva şi ea, se certa cu Tania, considera că fata o sfidează pur şi simplu. Dar, la un moment dat fiica ei i-a spus: „Te rog, ajută-mă, nu mă pot controla, nu ştiu ce-i cu mine.” Femeia s-a speriat şi a dus-o pe Tania la spitalul de psihiatrie infantilă unde doctorii au pus cumplitul diagnostic: ADHD. Cel puţin aşa i-a sunat mamei când a auzit despre o afecţiune despre care nu ştia nimic. A fost disperată o perioadă, se simţea neputinciosă, se învinuia, simţea că totul s-a sfârşit atât pentru ea, cât şi pentru Tania, potrivit transilvaniareporter.ro.
Mama Taniei a început o adevărată muncă de cercetare pe internet, unde, din păcate, a găsit multe informaţii greşite, dar pe care le-a luat de bune. S-a panicat şi mai tare.
Lupta cu societateaOamenii din jurul său se uitau la ea ciudat, cu privirea înfricoşată, „vai de mine”, „ne pare rău”, „asta e cumplit să ai copil anormal”, acestea erau cele mai des replici pe care mama le auzea. Între ea şi restul lumii s-a creat un zid. Până într-o zi când a decis că ea trebuie să-şi poată ajuta fiica şi a apelat la specialişti, cu toată încrederea. Atât ea, cât şi Tania au urmat ședinţe de consiliere psihologică. În pararel cu asta, fetei i-a fost administrat şi tratament medicamentos cu Strattera.
Taniei i s-a spus exact ce problemă are şi ce trebuie să facă pentru a se face bine. „La şcoală nu a fost foarte uşor, unele cadre didactice nu au înţeles fenomenul, unul chiar i-a scăzut nota la purtare Taniei. Ne-am lovit de reticenţă şi spaimă din partea unor profesori, noroc cu directoarea care a fost înţelegătoare. Am luat un psiholog care a monitorizat-o timp de trei săptămâni cu acordul profesorilor”, spune mama Taniei, care după mai multă vreme a înţeles că ADHD-ul e doar o problemă, nu e vreo boală rară, nu e anormalitate. Copiii care au ADHD sunt doar puţin diferiţi şi au nevoi speciale pe care părinţii, în primul rând, trebuie să le conştientizeze.
Acum, Tania este elevă în clasa a VIII-a, situaţia este ţinută sub control şi evoluţia tinerei este una foarte bună.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News