Cum a ratat România, ”cu succes”, 6 MILIARDE de euro. Nenorocirea din PNRR-ul lui Ghinea. ”A OMIS”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Cristian Ghinea
foto Facebook Cristian Ghinea
România a dat cu piciorul la 6 miliarde de euro. Agricultura nu a reprezentat o prioritate, din câte se pare. 

”Din păcate, România a ratat, cu succes, o oportunitate fantastică - se estima la 6 miliarde de euro- odată cu nenorocirea din PNRR, acel document scris de dl. Ghinea, unde agricultura a fost omisă complet din Planul de Redresare și Reziliență. Odată cu ea, s-au omis și șansele de redresare a satului românesc. Pur și simplu lipsesc cu desăvârșire și banii pentru irigații, și desecare, și centre de colectare legume-fructe, care ar fi întărit poziția producătorilor în fața retailerilor și i-ar fi ajutat să intre cu marfa lor în supermarketuri, mult mai ușor decât astăzi.” a spus europarlamentarul Carmen Avram, la DCNews. 

Social-democrata a precizat că, totuși, ”avem la dispoziție Invest EU sau Banca Europeană de Investiții care pot contribui la realizarea unor proiecte de revitalizare a satului”. 

Carmen Avram a atras atenția că important este ca România să aibă o strategie, ”să ne stabilim ca prioritate revigorarea satului”, pasul doi fiind atragerea fondurilor, ”de peste tot de unde putem”, pentru a pune în aplicare proiectele. 

Despre acest aspect a vorbit astăzi și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, care a precizat că agricultura României nu se află în PNRR nu pentru că ar fi respins Comisia Europeană acea parte, ci pentru că Ministerul Fondurilor Europene nici măcar nu a trimis propuneri în acest sens pentru agricultură. 

Citește aici mai mult: ZERO LEI în PNRR pentru AGRICULTURĂ, acuză ministrul Chesnoiu: Comisia Europeană a spus că nu a avut ce să respingă pentru că NU A PRIMIT NIMIC

Vezi de la minutul 17:00: 

În ciuda faptului că nu are finanțare din PNRR, satul poate atrage investiții prin micii sau tinerii fermieri, după cum a prezentat situația Carmen Avram la DCNews. Europa este îngrijorată că satele rămân nepopulate. Astfel susține investiții în zonele rurale, mai ales în rândul tinerilor. Fondurile se ridică la sute de milioane de euro. 

Citește aici mai mult: EXCLUSIV  Viața la SAT, cu bani de la UE. Sunt SUTE de MILIOANE de euro! Carmen Avram explică proiectele: E VITAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel