Cum a fost amenințat Tokes cu moartea în ziarul ”Ștefan cel Mare”. Vezi ce amendă a dat CNCD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Lui Laszlo Tokes i s-a dat câștig de cauză la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Vicepreședintele Parlamentului European a reclamat  un articol scris de Florin Nahorniac, directorul revistei "Ştefan cel Mare". Ziaristul a fost amendat cu 600 de lei  pentru că ar fi instigat la uciderea lui Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania. Folosindu-se de acest precedent şi Radu Moraru ar putea să îl reclame pe Mircea Badea la CNCD.

Laszlo Tokes l-a reclamat pe Florin Nahorniac la CNCD pentru afirmaţiile făcute de acesta în revista "Ştefan cel Mare".

„Şi mai declară acest nătâng şi trădător de patrie, cu fermitate: Ştiţi, noi nu suntem venetici în Transilvania. Noi am avut un stat de o mie de ani aici în Transilvania (...) Chiar nu îi este ruşine acestui bozgor nenorocit? Cum poate denigra ţara în care s-a născut, care işa oferit toate drepturile, la fel ca oricărui cetăţean român cu toate drepturile depline în această ţară, România. Ruşine, bozgore nenoricit. De ce nu te muţi în Ungaria şi să părăseşti această ţară dacă nu îţi  convine ceva. Oare chiar nu se găseşte cineva în ţara asta ca să-i tragă un glonte în cap acestui trădător al României?”.

Avocatul lui Laszlo Tokes, Kincses Előd consideră că valoarea amenzii nu este adecvată – ea se apropie mai degrabă de minimul stabilit de lege – în special pentru că articolul în cauză nu murdăreşte doar demnitatea clientului său, ci şi a întregii comunităţi maghiare din România. Acesta este motivul pentru care juristul consideră că amenda ar fi trebuit să fie de minim 4.000 de lei. Kincses mai atrage atenţia că este pentru prima dată când Tőkés László a reușit să se apere pe cale legală împotriva atacurilor josnice care l-au avut drept ţintă.

Laszlo Tokes a făcut şi o plângere penală pentru insultă şi instigare la omor la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dar nu a primit niciun răspuns până acum.

Citeşte şi:

Războiul dintre Mircea Badea și Radu Moraru a intrat într-o nouă fază: Amenințările cu moartea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel