A făcut profit cumpărându-și PIZZA de la propriul RESTAURANT
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Proprietarul unui restaurant american care servește pizza a descoperit că o aplicație îi vinde produsele mai ieftin decât primește el pe ele.

Proprietarul unui restaurant american care servește pizza a descoperit că o aplicație îi vinde produsele mai ieftin decât primește el pe ele, conform BBC.

O pizza la 24 de dolari era vândută pe DoorDash cu doar 16 dolari, iar când proprietarul a comandat mâncarea acasă, el a plătit 16 dolari, iar restaurantul a primit toți cei 24 de dolari. În plus, el nu ceruse să apară pe aplicație, iar mai târziu a aflat că situația făcea parte din niște testări pentru a creștere cererea utilizatorilor.

Cum a păcălit sistemul

Strategistul Rajan Roy a postat pe un blog despre patronul anonim care este și prietenul său. Roy a spus că a aflat despre situație în martie 2019, când proprietarul a început să primească plângeri despre livrările restaurantului său, chiar dacă nu oferea pizza la pachet.

În acel moment, proprietarul anonim a descoperit că pizza sa a fost adăugată pe DoorDash și că aplicația cerea mai puțin bani pentru una dintre pizzele de top. Astfel, el a comandat 10 pizza, a plătit 160 de dolari și le-a livrat la casa unui prieten. Restaurantul a plătit toți ce 240 de dolari, cât ar fi valorat comanda.

Nu și-au dat seama, e o afacere falimentară

„Am fost cu adevărat curios dacă DoorDash și-a dat seama de asta, dar nu și-au dat seama", a spus Roy. „Am aflat apoi că totul făcea parte dintr-un test de cerere al DoorDash".

„Ei au o perioadă de testare în care iau tot de pe website-urile restaurantelor și nu cer nicio taxă, așa că pot oferi recenzii pozitive acestor restaurante pentru a le înscrie pe platformă", a explicat el. „Trebuie să ai sume uriașe de bani pentru a crea un model de business extrem de ineficient și de falimentar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel